Musorujsag
Élő Eredmények

Horner a vizsgálat után: A csapaton belül még sosem volt erősebb az egység

Horner a vizsgálat után: A csapaton belül még sosem volt erősebb az egység

Sky Sports
Az ellene lefolytatott belső vizsgálatról továbbra sem nyilatkozik Christian Horner, ám jelezte, a Red Bull a viszontagságok ellenére egységes.

Szerda este úgy érkezett a Bahreini Nagydíj helyszínére Christian Horner, hogy a Red Bull már bejelentette, ejtették az ellene egy dolgozó által felhozott vádakat, a független bíró tisztázta őt. A Red Bull csapatfőnöke ennek köszönhetően továbbra is a pozíciójában maradhat, és a címvédő istálló az ő vezetése mellett vág neki az új idénynek.

Horner csütörtökön délelőtt Adrian Newey társaságában érkezett a szahíri versenypályára, ahol a brit Sky Sports riporterének sikerült őt elkapnia egy rövid interjúra. A döntés bejelentése óta most először szólalt meg, ám az ügyéről részleteket továbbra sem volt hajlandó elárulni.

„Én egyszerűen csak örülök, hogy az eljárás lezárult. Nem kommentálhatom. Most csak az itteni nagydíjra és az előttünk álló szezonra összpontosítok, és próbáljuk megvédeni mindkét bajnoki címünket”

– adott kerülőválaszt a kérdésre, reménykedett-e benne, hogy ez lesz az ügy végkimenetele.

Annak kapcsán, szerinte ezzel ténylegesen véget ért-e az ügy, önmagát ismételte: „Nem kommentálhatom ezt, de az eljárást lefolytatták és lezárták.”

Christian Horner és Adrian Newey (Fotó: XPB)

A brit arra sem felelt, bánja-e, hogy az egész ügye nyilvánosságra került. „Örülök, hogy itt lehetek Bahreinben, és a csapat az előttünk álló szezonnal foglalkozik” – mondta.

Azt ugyanakkor a Red Bull esetleges megosztottságáról és a belső ellentétekről szóló találgatások közepette igyekezett nyomatékosítani, hogy az egységük nem roppant meg.

„A csapaton belül az egység sosem volt ennél erősebb”

– jelentette ki.

Hogy véletlenül vagy tudatosan hangsúlyozta, hogy ez a „csapaton belüli” helyzetre vonatkozik, az érdekes kérdés lehet…

Borítókép: (L to R): Adrian Newey (GBR) Red Bull Racing Chief Technical Officer with Christian Horner (GBR) Red Bull Racing Team Principal. 29.02.2024. Formula 1 World Championship, Rd 1, Bahrain Grand Prix, Sakhir, Bahrain, Practice Day - www.xpbimages.com, EMail: requests@xpbimages.com © Copyright: Coates / XPB Images

További tartalmak