Musorujsag
Élő Eredmények

Kíváncsian várja a McLaren, mennyire altatott a Red Bull

Kíváncsian várja a McLaren, mennyire altatott a Red Bull

F1
Kíváncsian várja a McLaren, hogy a vártnál közelebb lévő Red Bull mennyire altatott a bahreini nyitónapon.

Lando Norris előre szólt: nem a bahreini pálya lesz a McLaren idei legjobb helyszíne, így nem lesz érdemes messzemenő következtetéseket levonni a hétvégi teljesítményükből. Ehhez képest nem muzsikáltak rosszul, hiszen Oscar Piastrival az 5. időt autózták az esti gyakorláson, és a hosszú etapjuk is erősnek tűnt.

Norris eközben utolsó lett, ám ennek az volt az oka, hogy nem tudta befejezni a lágy gumin teljesített gyorskörét. „Valójában erős nap volt. Jobb, mint amire számítottunk. Nem a legjobb az én oldalamon. Kissé zűrös volt, nem sikerült mindent összerakni, de remélem, holnapra mindent rendezünk és jobb munkát végezhetek” – értékelt Norris.

„Jó nap volt, kipróbáltunk dolgokat, hogy jobban kiismerjük az autót. Előreléptünk, de van még min javítani holnapra.”

A tesztek utána a brit azt mondta, a Red Bull és a Ferrari mindenkivel szemben előnyben van. Pénteken a Mercedes két versenyzője volt a leggyorsabb, ám a brit szerint nem annyira az erőviszonyok változtak, mint inkább a körülmények. „A szél változott ma, és változni fog szombatra is. Ez egyes autóknak kedvezett, másoknak nem annyira.”

„Szerintem továbbra is egyértelmű, hogy a Red Bull van az élen, a Ferrari közel, a Mercedes pedig mindig egy nagy kérdőjel. Rosszak sosem lesznek. Szoros lesz, főleg az időmérőn. Az időmérő mindig az, még a Haas is ott van, pedig nem változtattak az autójukon.”

„Bahreinben mindig szoros az időmérő, és trükkös lesz, bárhogy is alakul. Izgalmas lesz, és minden apróságot ki kell préselnünk az autóból, amit csak lehet.”

Oscar Piastri (Fotó: XPB)

Piastri szerint meglepő volt, hogy a Red Bull ennyire beleolvadt az élmezőnybe, ám gyanús neki, hogy a csapat jobban tartalékolt, mint a vetélytársak.

„A Red Bull nem tűnik annyira gyorsnak, mint gondoltuk. Bár attól függ, mennyi homokzsák esik le róuk holnap…” – mosolygott, miközben az angol „sandbagging”, vagyis az altatás kifejezésre utalt a homokzsákokkal.

„Sokkal szorosabbnak tűnik, mint vártam. A Mercedes gyorsnak tűnik, Fernando gyorsnak tűnik. Nehéz megítélni, de kerülhetünk a dobogó közelébe, vagy akár a tizedik hely környékére is, bármi lehetséges. Remélem, hogy ennek a bolynak az elejében leszünk”

– mondta az ausztrál.

A csapat napjával elégedett volt. „A második szabadedzésen jó volt az autó egy körön és a hosszú etapokon is. Szerintem jó helyzetben vagyunk. Egy kicsit még mindig következetlenek, de másoknál is hasonló a helyzet. Nagyjából úgy állunk, ahogy vártuk. Meg kell vizsgálnunk pár menetet, hogy miért úgy alakult ahogy – akár rosszul, akár jól. Összességében jó nap volt.”

Borítókép: Lando Norris (Fotó: XPB)

További tartalmak