Musorujsag
Élő Eredmények

Leclerc: Meglepne, ha nem lennénk versenyben az élmezőnyben

Leclerc: Meglepne, ha nem lennénk versenyben az élmezőnyben

F1
Se kellemes, se kellemetlen meglepetés nem érte a Ferrarit a Bahreini Nagydíj nyitónapján – talán csak a Mercedes tempóját leszámítva. Úgy érzik, versenyben vannak, kérdőjel csak a Red Bull körül van.

Sokan a Ferrarit várták a Red Bull első számú ellenfelének a bahreini tesztek alapján, ám a szahíri nagydíjhétvége első napja nem úgy alakult, ahogyan az előző heti gyakorlás. A legjobb időket nem a Red Bull és nem is a Ferrari, hanem a két Mercedes jegyezte, akik az egy hete még gyenge pontjuknak tartott időmérős teljesítményükön javítottak sokat.

A Ferrarinál Carlos Sainz a 4. idővel zárt, 0,4 másodperces hátránnyal. Charles Leclerc-nek nem jött össze az igazán jó gyorskör, hol hiba, hol forgalom hátráltatta, így lett csak 9., 0,7 másodperces lemaradással.

Leclerc szerint a napjuk pont úgy alakult, ahogy arra számítottak. „Rendben volt. Nem értek nagy meglepetések. Ez jó. Nem voltak kellemetlen meglepetések, de kellemesek sem. Minden úgy ment, ahogy vártuk. Végigmentünk a programunkon. A második edzés kicsit… elkövettem egy hibát az első körömön, és mivel egykörös gumi, ezzel ennyi is volt. Most próbálunk javulni holnapra.”

Megjegyezte, egy meglepetés azért mégis volt: a Mercedes jó kezdése.

„A Mercedes erősnek tűnik, ami kisebb meglepetés. De nem tudjuk, mennyi üzemanyaggal mentek. Holnap majd megkapjuk a válaszokat.”

Sainz szerint Lewis Hamilton és George Russell 1-2. helye igazolja, hogy az előző hét nem feltétlenül mérvadó. „Ez bizonyítja, hogy a teszteknek nem szabad hinni. Vannak, akik nem engednek bepillantást a lapjaikba. A Mercedes harcban lesz, a Red Bull pedig a hosszú etapokon sokkal gyorsabb, mint egy körön. Szóval erősnek várom őket szombaton” – mondta a spanyol.

Charles Leclerc (Fotó: XPB)

Leclerc továbbra is tanácstalan annak kapcsán, a Ferrari hogy áll a címvédő Red Bull-lal szemben, akik ismét a versenytempójukkal jeleskedtek. „Nem tudom. Mindig remélem, hogy az év első napja után már többet fogok tudni, de sosem tudok igazán többet. Meglátjuk holnap. A legjobb, amit tehetünk, hogy csak magunkkal foglalkozunk. Eddig is ezt tettük. Egészen elégedettek vagyunk az autóval érzésre. Most ki fog derülni, hol állunk.”

Leclerc reméli, hogy meglepetés a folytatásban sem éri őket. Várakozásaik szerint ugyanis az élmezőnyben lesznek.

„Meglepődnék rajta, ha nem így lenne. Arra számítok, hogy ott leszünk a többiekkel. Az egyetlen kérdést az jelenti, mennyivel van előrébb a Red Bull. A többiek ellen meglepődnék, ha nem lennénk versenyben velük.”

A versenytempójuk szerinte nem rossz. „Igen, egészen jónak tűnt, jó volt az érzés. Jól éreztem magam az autóban. Sokkal jobb kezdés ez, mint a tavalyi. Tavaly nem igazán tudtuk, mi az a tartomány, amiben a legjobbat hozhatjuk ki az autónkból. Most ennél az autónál tudjuk. Holnap jól kell olvasnunk a körülményeket, és a legtöbbet kell kihoznunk a hétvégéből.”

Carlos Sainz (Fotó: Ferrari)

Sainz eközben küzdött pár problémával, és nemcsak az erős szél miatt. „Ma sok gondunk volt a fékekkel, az anyagával és a kiszámíthatóságával. Ilyesmi a teszten nem történt, ma viszont valamiért az első és a második szabadedzést is nehezítette. Emellett finomhangolnunk kell az egyensúlyt, főleg a hosszú etapokon, mert kicsit agresszívebbek vagyunk a gumikkal. Jobbá kell válnunk a hosszú etapokra” – mutatott irányt a csapatának.

Hozzátette: „Sok versenyképes csapat van, és nagyon sűrű a mezőny már megint. Érdekes hétvége lesz.”

Borítókép: Charles Leclerc (Fotó: XPB)

További tartalmak