Musorujsag
Élő Eredmények

Magnussen: Vannak még befejezetlen ügyeim a Haasszal

Magnussen: Vannak még befejezetlen ügyeim a Haasszal

RN365
A Haas versenyzője, Kevin Magnussen jelezte, 2024 után is a csapatnál szeretne maradni, hiszen úgy érzi, vannak még befejezetlen ügyeik. Például fel szeretne állni a dobogóra az istálló színeiben. A márkatárs, Nico Hülkenberg sejtelmesebben nyilatkozott jövőjéről.

A dán 2017-ben csatlakozott a Haashoz, vagyis a csapat fennállásának második évében már ott volt a fedélzeten. Azóta csak a 2021-es szezonban volt távol: 2019 végén őt és Romain Grosjeant is menesztették, hogy újoncra cseréljék őket, a 2022-es évad elején viszont rögtön őt hívták vissza, amikor Nyikita Mazepint hirtelen menesztették orosz szponzoraival együtt.

Ezt a 2022-es szezonban a csapat eddigi legszebb eredményével, egy rajtelsőséggel hálta meg a brazil hétvégén. Az idénynyitó előtt most jelezte, készen áll arra, hogy 2024 után is maradjon és hasonló eredményekkel tegye fel a koronát eddigi együttműködésükre.

Kevin Magnussen (Fotó: XPB)

Nyilvánvaló, hogy sokat tettem ebbe a csapatba” – nyilatkozta a RacingNews365-nek. „Majdnem a kezdet óta itt vagyok, és még mindig vannak befejezetlen ügyeim. Szeretnék felállni a dobogóra ezzel a csapattal és látni valamiféle csúcspontját annak a sok munkának, amit eddig beletettünk a csapatba” – folytatta.

„Voltan nehéz éveink, de aztán visszavágtunk. A csapat sikereit még nem láttuk, és el akarok jutni odáig. Idén sok pilóta szerződése lejár. De őszintén szólva, én még nem gondolkodtam olyan sokat ezen a dolgon” – magyarázta.

A csapattárs, Nico Hülkenberg (akit korábban már szóba hoztak az Audi/Sauberrel) sejtelmesebben nyilatkozott jövőjéről, sőt, azt emelte ki, hogy idén olyan teljesítményt akar nyújtani, ami kiemeli majd őt a mezőnyből az átigazolási időszak alatt. „Minden versenyző türelmetlen. Mindent tegnap akarunk, és ez még jobban igaz, ha nem nyersz. És nyertes csak egy lehet” – kezdte.

„Szóval, amint megy a szezon, beindul egyfajta dinamika. Minden attól függ, hogyan telnek a következő hetek. De nyugodt vagyok. A legjobb, amit tehetek az, hogy meggyőzően teljesítek, a maximumot nyújtom. Ezzel a felfogással hajtok ki a pályára” – húzta alá.

Borítókép: Kevin Magnussen (Fotó: XPB)

További tartalmak