Musorujsag
Élő Eredmények

Számol-e az Aston Martin Alonso távozásának lehetőségével?

Számol-e az Aston Martin Alonso távozásának lehetőségével?

Sky Sports
Megvan a kockázata Fernando Alonso taktikájának, ám az Aston Martin csapatfőnöke újra leszögezte: a spanyol megtartása az elsődleges céljuk.

Miközben sokan a Lewis Hamiltont elveszítő Mercedesszel boronálják össze, Fernando Alonso a csillagosok ülése helyett a visszavonulás lehetőségén gondolkodik. A csapatának bemutatóján, de a Bahreini Nagydíj sajtónapján is arról beszélt a kétszeres világbajnok, amikor a jövőjéről kérdezték, hogy egyelőre még abban sem biztos, akarja-e folytatni. Elmondása szerint kell neki pár verseny, hogy választ adjon erre a kérdésre, és csak azt követően kezd foglalkozni a további F1-es lehetőségeivel.

Jelenlegi csapatának, az Aston Martinnak ezek alapján egyelőre várnia kell. Mike Krack csapatfőnök csütörtökön újra egyértelművé tette, ők a kétszeres világbajnokkal szeretnék folytatni.

„Fernandónak először is el kell döntenie, hogy akarja-e folytatni vagy sem. Ezt elég egyértelművé tette. Aztán ha ez meglesz, remélem, hogy mi leszünk a pole pozícióban.”

„Próbáljuk megtartani őt, és aztán jöhetnek a tárgyalások. Először viszont arról kell döntenie, hogy mit akar tenni” – fogalmazott a Sky Sportsnak.

Fernando Alonso (Fotó: aston Martin)

Többek szerint a visszavonulás lebegtetése Alonso részéről nem annyira komoly bizonytalanság, mint inkább egyfajta taktika az érdeklődés növelésére. A korábban versenyzők menedzselésével is foglalkozó Martin Brundle rámutatott, ez akár visszafelé is elsülhet, hiszen ha egy versenyző túl sokat hangoztatja, hogy talán nem marad az F1-ben, az F1 egy ponton elkezd nem számolni vele, és keres más lehetőségeket…

„Ez jogos felvetés” – reagált erre Krack, majd jelezte, Alonso elkötelezettsége megkérdőjelezhetetlen. „De Fernando már csak Fernando, és tudjuk, hogy a pályafutása legutolsó kanyarjáig mindent bele fog adni, bármikor is lesz az. Csapatként mi csak profitálhatunk ebből. Nincsenek kétségeink efelől. Amíg van két versenyzőnk, mindent meg fogunk adni nekik, és biztosra veszem, hogy ők is mindent bele fognak adni.”

A luxemburgit arról is kérdezték, vannak-e már neveik arra az esetre, ha Alonso a visszavonulás (vagy csapatváltás) mellett döntene. „Még csak egy szabadedzést teljesítettünk! Ha most mondanék egy nevet, kérnének tőlem további hármat. Ahogy mondtam, a célunk világos: meg akarjuk tartani a jelenleg versenyzőinket, és reméljük, hogy Fernando folytatni akarja” – kerülte ki a konkrét választ Krack.

Borítókép: Fernando Alonso (Fotó: aston Martin)

További tartalmak