Musorujsag
Élő Eredmények

Wolff: Homály fedi, miért mentették fel Hornert, és ez nem helyes

Wolff: Homály fedi, miért mentették fel Hornert, és ez nem helyes

F1, Racing News 365, Motorsport-Magazin
Elégedetlen a Mercedes és a McLaren főnöke azzal, ahogyan a Red Bull lezárta a Christian Horner ellen folyó vizsgálatot. Az átláthatóság hiánya szerintük felvethet kétségeket…

Szerda este jelentette be a Red Bull GmbH, hogy Christian Hornert felmentették az F1-es csapatuk egyik női alkalmazottja által ellene felhozott vádak alól. A brit ennek megfelelően csapatfőnök maradhatott, és már munkába is állt a Bahreini Nagydíjon.

A Red Bull anyacége közleményében az ügy bizalmas és magánjellegű voltára hivatkozva semmilyen részletet nem árult el a vádakról, és a vizsgálat konkrét eredményeiről sem tett említést, csupán az elnökség döntését közölte, mellé külön kihangsúlyozva, hogy véleményük szerint alapos és igazságos eljárást folytattak le a független bíróval.

E titokzatosság persze táptalaja az ügyről folyó további találgatásoknak, és ez a Red Bullra korábban is nyilvánosan nyomást gyakorló két istálló, a Mercedes és a McLaren főnökének nem tetszik. Toto Wolff utalt rá: mivel semmilyen részletet nem ismerhettünk meg, megkérdőjelezhető az eljárás hitelessége.

„Elolvastam a közleményt, és a véleményem szerint egészen felületes volt, nem nézhettünk be a függöny mögé. Végső soron van egy hölgy a szervezeten belül, aki beszélt a HR-osztállyal, és azt mondta, volt egy probléma, és ezt kivizsgálták. Tegnap a sport kapott egy üzenetet arról, hogy minden rendben van, megvizsgáltuk, és úgy hiszem, hogy nemzetközi sportként egy ilyen érzékeny témában ennél nagyobb átláthatóságra lenne szükség”

– kritizált Wolff.

Neki a jelek szerint vannak még fenntartásai. „Kíváncsi vagyok, hogy mi a sportág álláspontja. Mi riválisok vagyunk, egy csapat vagyunk, és megvan a magunk véleménye. De itt inkább a sportként adott általános reakció számít. Meg kell nézni, mi a helyes egy ilyen helyzetben.”

Christian Horner (Fotó: XPB)

„Ahogy mondtam, minket itt most ellenfélként kérdeznek. Ellenfélként beszélünk? A megfelelő erkölcsi szemléletmóddal, a megfelelő értékekkel beszélünk, találgatásokra alapozva?”

„Egyszerűen csak úgy gondolom, hogy sportként nem engedheted meg magadnak, hogy maradjanak homályos foltok egy ilyen kényes téma körül, hiszen az úgyis lelepleződik.”

„Egy nagyon átlátható világban élünk. Történnek dolgok. A szervezetnek kötelessége azt mondani: megvizsgáltuk ezt, rendben van, továbbléphetünk.”

„Nagyon rövidlátó dolog elhallgatni valamit. Nem állítom, hogy ez történt, de a külvilág számára csak nyilatkozatok és közlemények vannak, és ez nem tűnik túl modernnek, a mai való világban. A Forma–1-es buborékban talán azt gondoljuk, hogy ez is rendben van”

– magyarázta Wolff.

Mclarenes kollégája, Zak Brown egyetértett vele. „Úgy vélem, sok a megválaszolatlan kérdés az egész eljárás körül. Továbbra is lesznek erről találgatások. És nem gondolnám, hogy ez egészséges a sport szempontjából” – mutatott rá az ügyvezető igazgató. Hozzátette, szerinte a sportági vezetőknek kell magyarázatot kérniük, és amennyiben ők elégedettek, akkor a riválisok is azok lehetnek.

 

Borítókép: Christian Horner, Toto Wolff (Fotó: XPB)

További tartalmak