Musorujsag
Élő Eredmények

Bahreini Nagydíj, időmérő: az első hármas nyilatkozata

Bahreini Nagydíj, időmérő: az első hármas nyilatkozata

M4 Sport
A címvédő, Max Verstappen nyerte a Bahreini Nagydíj időmérőjét egy izgalmas küzdelem után. A második rajthelyet Charles Leclerc szerezte meg, a harmadikat pedig George Russell – nézzük, hogyan értékeltek ők hárman a leintés után!

Max Verstappen (Red Bull) – 1. hely

„Nagyon élveztem ezt az időmérőt! A pálya jól tapadt, de a szél megtréfált bennünket, nehezebb volt összerakni egy jó időt. A pálya javult és a Q3-ban próbáltunk mindent beleadni, a legjobbat kihozni az időmérőből. Örülök, hogy pole pozícióból indulhatok, ami egy kicsit meglepő számomra. De javultunk az edzések után, már jobban éreztem magam az autóban. Tegnap láttuk, hogy finomhangolni kell, hogy megtaláljuk a tökéletes egyensúlyt, ami ilyen szeles időben nehéz. Szerencsére jó irányba mentünk a beállításokkal, jobban tudtam nyomni a gázt és jobban bíztam az autóban. Nagyon szoros lesz a futam is, de az autó jónak tűnt versenykörülmények között. Szerintem jó futamunk lesz.”

Charles Leclerc (Ferrari) – 2. hely

„Egy kicsit csalódott vagyok, de remek időmérőt zártunk. Nem eddig egyértelmű a hétvége, a három szabadedzésen több dolgot is kipróbáltunk és végül a kvalifikációra állt össze minden. De itt is voltak nehézségek, sajnos korábban két új szett lágyat használtunk el és ez hátrányt jelentett a Q3-ban. De jobban kezdtük ezt a szezont, mint tavaly. Meglátjuk, holnap milyen lesz a versenytempónk. A Q2-ben nagyon jó időt futottam, de aztán Max tudott újítani, mi pedig kiestünk a ritmusból az új abroncsokon a Q3-ban. De így is jó időmérő volt. Bízom benne, hogy a futamon is előreléptünk, de meg kell várni a futamot, hogy lássuk, mekkorát. A Red Bull szerintünk még előbb jár a versenytempóban, talán nem is kicsit… de ha adódik egy lehetőség, megpróbálom kihasználni.”

George Russell (Mercedes) – 3. hely

„Egyértelmű, hogy elégedett vagyok. A csapat nagyon jó munkát végzett, jó autót kaptunk Lewisszal (Hamilton). Erre lehet építeni. De Max még mindig előttünk van, szóval fel kell zárkózni. Viszont ha megnézzük ezt az időmérőt és az előző két év bahreini időmérőit és futamait, akkor ez a harmadik hely nagyon jó. Sokat dolgoztunk azon, hogy jobbak legyünk az időmérőn. A szimulátorban is sokat dolgoztunk, dolgoztak a tartalékversenyzők. Talán emiatt is javultunk, idővel kiderül, mekkorát. Most jobbnak tűnik az egy körös tempó, és reméljük a futamtempónk is jó maradt és csatázhatunk majd a többiekkel. A Red Bull nagyon erős, Max remek munkát végez. Szóval ő az esélyes, de mindent megteszünk. A második helyet megpróbáljuk elcsípni. Igazából, nem tudhatjuk mi lesz, mert ez az első futam. Remélem, szórakoztató lesz.”

Borítókép: Fotó: XPB

További tartalmak