Musorujsag
Élő Eredmények

F2: Kizárták Mainit, az újonc Bortoletóé a pole

F2: Kizárták Mainit, az újonc Bortoletóé a pole

F2
Kizárták a Forma–2-es időmérőről a csütörtöki nap leggyorsabb körét futó Kush Mainit, miután autója megbukott a technikai ellenőrzésen. Az indiai ezzel elveszítette a rajtelsőséget, azt újonc csapattársa, Gabriel Bortoleto „örökölte”.

Az Alpine juniorja meggyőző teljesítményt nyújtva, 2 tizedmásodperces előnnyel szerezte meg a pole pozíciót az F2-esek szombati főfutamára. Végül azonban mégsem ő, hanem a csapattárs, Bortoleto vághat majd neki az első helyről a szóban forgó viadalnak.

Mainit ugyanis kizárták, miután autójának padlórésze nem felelt meg a technikai előírásoknak. Az indiai versenyző minden körét törölték így pénteken és szombaton is az utolsó helyről indul majd.

Csapata, az Invicta jelezte, a szóban forgó elem a versenypályán sérült meg, amikor Maini áthajtott egy kerékvetőn. „Ez nem javított az autó teljesítményén” – írták közleményükben.

Kush Maini (Fotó: XPB)

Az első rajthelyet megöröklő csapattárs mellé Isack Hadjar állíthatja majd fel autóját, a második sorból pedig Zane Maloney és Dennis Hauger vághat neki a szombati viadalnak. Mögülük két újonc indul majd, Mijata Ritomo és Zak O’Sullivan.

Természetesen változik a sprintfutam rajtsorrendje is: a pole pozíciót érő tizedik helyre Jak Crawford lép elő, Talyor Barnard pedig „visszaesik” a második pozícióba.

A csütörtöki edzésekkel startoló friss Forma–2-es versenyévad első futamát, a pénteki sprintet a Forma–1-esek időmérője előtt az M4 Sporton is figyelemmel követhetik. A közvetítés 16:00-kor indul!

Borítókép: Gabriel Bortoleto (Fotó: XPB)

További tartalmak