Musorujsag
Élő Eredmények

Hamilton túl nagy áldozatot vállalt – a versenytől remél kárpótlást

Hamilton túl nagy áldozatot vállalt – a versenytől remél kárpótlást

F1, Sky Sports
Kockáztatott Lewis Hamilton az autója beállításával, és nem jött be. A kasszához viszont szombaton mennek, és reméli, jövedelmező lesz az áldozata.

Csütörtökön saját bevallása szerint „sokkolta”, hogy ő zárta a legjobb idővel a napot, a pénteki időmérő edzésen már az volt a meglepetés, hogy csak a 9. helyen végzett. Lewis Hamiltonék nem igazán értették, mitől gyorsult fel az autójuk egy körön a tesztekhez képest, most viszont nagyon is tudják, miért nem sikerült fenntartaniuk ezt a teljesítményt a kvalifikációig.

A hétszeres világbajnok 0,531 másodperccel kapott ki a pole-t megszerző Max Verstappentől, csapattársától, a harmadik pozíciót megszerző George Russelltől pedig bő két tizeddel maradt el. A szombati versenynél Nico Hülkenberggel osztozik az ötödik rajtsoron.

„Élvezetes edzés volt. Az eredmény nyilván nem olyan, mint akartam, de megesik” – mondta az F1 riporterének Hamilton, majd magyarázatot is adott a visszaesésére.

„Nem mondanám, hogy meglepődtem. Csak választottam egy irányt. Mindig kockáztatok a beállítási irányommal. Már a harmadik edzésen is látszott, hogy talán nem ez a legjobb, de remélhetőleg ez a helyes választás a versenyre.”

A brit Sky Sportsnak ezzel kapcsolatban hozzátette: „A tegnap egészen jó volt, George-nak is, nekem is. Azonos beállításokat használtunk. Aztán ő balra ment, én jobbra, és a jobb a jelek szerint nem volt jó egy körre. De sok üzemanyaggal jobbnak éreztem, és ez segíthet holnap.”

Lewis Hamilton (Fotó: XPB)

Kiemelte, csapattársa eredménye megmutatta, többre is képes az autójuk. „George pozíciója és tempója a csapatot dicséri, akik nagyon keményen dolgoztak a télen. Elképesztő, hogy van egy autónk, amivel versenyben vagyunk. Ez belobbantja a lángot bennünk, versenyzőkben. Ami engem illet, Bono és mindenki jó munkát végzett, egyszerűen csak küszködtem az időmérőn. Összességében egész nap.”

Az egykörös lassulásra Toto Wolff csapatfőnök is ugyanezt a magyarázatot adta. Elismerte, a harmadik szabadedzésen kicsit jobban a versenyre hangolták a W15-öst, és ezzel vesztettek pár tizedet. „Azt gondoltuk, kicsivel több tempó van az autóban. Három tizedre vagyunk, tegnap úgy tűnt, közelebb lehetünk. Viszont a versenyre tökéletesítettük az autónkat. Legalábbis remélem, hogy így lesz. A harmadik és hetedik helyek között kicsik a különbségek. Többet reméltünk” – ismerte el az osztrák.

„A beállítások változtatása vett vissza a teljesítményünkből ma. Az időmérő előtt úgy voltunk vele: ó, talán túlságosan sokat áldoztunk fel a teljesítményből a holnapi versenyért. George-dzsal végül egészen jól csináltuk, de a holnapnak jobbnak kell lenni. És ne feledjük, még mindig tanuljuk ezt az autót.”

Bajnoka házon belüli veresége kapcsán Wolff elmondta: „Csak apróságokon múlik, a gumik optimális tartományba hozásán. Ez két tizedes különbséget jelenthet, és máris játszmában vagy.”

Hamilton abban bízik, hogy megérte áldozatot vállalni a versenyért. „Egyértelműen feláldoztam. Jobban, mint reméltem. De remélem, hogy holnap kifizetődik. Nagy munka lesz megelőzni az előttem lévő autókat. De élvezetes lesz” – fogalmazott a brit.

Borítókép: Lewis Hamilton (Fotó: XPB)

További tartalmak