Musorujsag
Élő Eredmények

Russell meglepődött: Egy hete még azt gondoltuk, a 9-10. helyen leszünk…

Russell meglepődött: Egy hete még azt gondoltuk, a 9-10. helyen leszünk…

Boxutca
Meglepte George Russellt, hogy egy top 3-as eredménnyel nyitották az évet a bahreini időmérőn. Szombaton a dobogó a cél, de úgy érzi, Max Verstappen mögött kilencen is esélyesek lehetnek erre.

A csütörtöki kettős elsőségük után visszalépést jelentett a Mercedesnek a Bahreini Nagydíj időmérő edzése, Toto Wolff csapatfőnök és Lewis Hamilton pedig nem is volt igazán elégedett ezzel. George Russell ellenben széles vigyorral szállt ki az autójából, hiszen míg csapattársa csak 9. lett, ő a harmadik rajtkockát szerezte meg, A hátránya 0,3 másodperc volt Max Verstappennel szemben.

Russell az M4 Sport tudósítójának, Szeleczky Ádámnak elismerte, váratlanul érte ez az eredmény a múlt heti tesztjük után.

„Egy hete még azt gondoltuk, hogy a kilenc-tizedik helyen vagyunk, és talán egy másodpercre a Red Bulltól. Nagyon sokat dolgoztunk a szimulátorban, Lewis és én is sokat vezettünk a szimulátorban, és nagy javulást értünk el. De őszintén szólva nem hittem, hogy ezt a valóságba is át tudjuk ültetni, mégis sikerült”

– mondta az elégedett brit.

Kiemelte, már az jó hír, hogy Bahreinben sikerült ilyen jó eredményt elérniük. „Ez nagyon fontos. Az előző két évben Bahrein egy mumuspálya volt számunkra. Jó előjelnek tartom, hogy a harmadik helyre kvalifikáltuk itt magunkat.”

George Russell (Fotó: Boxutca)

Russell kiemelte, már a szabadedzéseken is jól ment alatta a W15-ös. „Elégedett voltam az autóval tegnap. A második szabadedzésemet hátráltatta, hogy hibát vétettünk a beállításoknál az első menet előtt. De egész hétvégén elégedett voltam az autóval. Van még teendőnk, és most következetesnek kell lennünk. Nem tudom, Lewis mit csinált, de nagyon szoros.”

Hozzátette, a Q3-ban nem gondolta, hogy ekkorát javíthat. „Egyszerűen csak gyorsabb az autó. Szoros a mezőny, de a kör elején éreztem, hogy jó helyzetben vagyunk.”

„Tudtam, hogy egy, másfél tizedet kell találnom ahhoz, hogy az ötbe kerülésért harcolhassak. Két és fél tizedet találtam, igazán elégedett voltam a körrel. Ez meglepetés volt, hogy őszinte legyek.”

„Jó hír e az egész csapatnak, jó munkát végeztek. Sokkal jobbnak érzem az autót” – jelentette ki.

George Russell (Fotó: XPB)

Kollégánk kérdésére, mekkora esélyt lát szombaton az előrelépésre, Russell rámutatott, teljes a kiszámíthatatlanság – Max Verstappen mögött…

„Amennyire én emlékszem, nem volt még olyan, hogy nyolc-kilenc versenyző küzdjön egy pozícióért. Ennyire szoros. És ez izgalmas.”

A Mercedesnek tavaly a versenytempó jelentette az erősségét. A teszteken is úgy tűnt, hogy ez továbbra is így van. Russell azonban nem szaladna előre. „Az előző két évben annyira nehéz autókkal volt dolgunk, hogy mindegy volt, mit tettünk, az alapvető probléma mindig jelen volt. A versenytempónk viszont erős volt. Idén egy teljesen más bestiával van dolgunk. Érzésre sokkal jobb, de ez nem jelenti azt, hogy a tavaly tanultakat át tudjuk hozni az idei évre. Ez az év első versenye, mindenki számára új. A második helyért nyitott a küzdelem, de kilenc versenyző között” – intett óvatosságra.

Borítókép: George Russell (Fotó: Boxutca)

További tartalmak