Musorujsag
Élő Eredmények

Úgy meglepődött Alonso, hogy már a dobogós esélyét sem írná le

Úgy meglepődött Alonso, hogy már a dobogós esélyét sem írná le

Sky Sports
Meglepte Fernando Alonsót, hogy a harmadik sorba kvalifikálta az Aston Martint Bahreinben. Ezek után már a korábban leírt dobogós esélyei kapcsán is óvatosan nyilatkozott.

Helyzeti hátrányból várta Fernando Alonso a Bahreini Nagydíj időmérő edzésének záró felvonását. A Q3-ig elhasználta a rendelkezésére álló lágy gumikat, így egyetlen szettje, egyetlen lehetősége maradt. Emiatt megvárta, míg a riválisai teljesítik az első gyorskörüket, majd egy teljesen üres pályára hajtott ki, hogy megfussa a maga egyetlen időeredményét.

A kör végébe csúszott egy kis hiba, összességében viszont jó teljesítményt nyújtott. Csak 0,363 másodperccel maradt el Max Verstappen pole-idejétől, ám ekkora különbség most a 6. helyre volt elég. Amivel a spanyol a legkevésbé sem volt elégedetlen.

„Nagyszerűen érzem magam! Őszintén szólva nem számítottam rá, hogy ennyire jó helyre kvalifikálom magam” – ismerte el Alonso a Sky Sportsnak. „A téli teszt rendben volt, de nem voltunk olyan gyorsak, mint a legjobbak. A szabadedzéseken versenyképesek voltunk, de már tavaly is láttuk, hogy az edzéseken más motormódban szoktunk menni, mint mások, és az időmérő némiképp reálisabb képet fest.”

„A mostani időmérőn versenyben voltunk. Egy tizeden belül vagyunk a Ferraritól, ami teljesen váratlanul ért minket.”

Fernando Alonso (Fotó: XPB)

Alonso nem nyilatkozott optimistán a nyitónap után. Azt mondta, érzése szerint 2023-ban versenyképesebbek voltak Bahreinben. Azt pedig már a tesztek után kizártnak tartotta, hogy idén is dobogóval indítsák az évüket. Az időmérő után már nem olyan biztos az esélytelenségükben.

„Meglátjuk! Ha tegnap kérdeznek erről vagy egy hete, azt mondtam volna, hogy száz százalékig lehetetlenség! Most már nem mondhatom ezt, és ez jó hír.”

Az Aston Martin versenytempója nem tűnt rossznak csütörtökön. „Meglátjuk. Szerintem nehéz lesz, mert annyira szoros, autók egy csoportjába kerülsz, és ilyenkor jobban tönkreteszed a gumikat a forgalom miatt. Kérdéses ez mindenki számára. Ez az első verseny. Pár választ kapni fogunk, most viszont még nem tudjuk” – mondta a spanyol.

Borítókép: Fernando Alonso (Fotó: Aston Martin)

További tartalmak