Musorujsag
Élő Eredmények

A civil Steiner kibékült Ralf Schumacherrel – és Mickkel is szívesen beszélne

A civil Steiner kibékült Ralf Schumacherrel – és Mickkel is szívesen beszélne

Sky Sport
Botrányoktól hangos az idei Forma–1-es szezonnyitó hétvége, de pozitív hangulatú eseményekből sincs hiány Bahreinben. Günther Steiner például kibékült Ralf Schumacherrel, és jelezte, Mickkel is beszélgetne!

Csak civilben tűnt fel Günther Steiner a Bahreini Nagydíj helyszínén. Azok után, hogy a múlt év végén Gene Haas csapattulajdonos útilaput kötött a lábára, és nem hosszabbította meg a szerződését, a Haas volt csapatfőnöke a német RTL televízió szakértőjeként tért vissza az F1-es paddockba. És ha már arra járt, leállt egy hosszabb beszélgetésre a másik német csatornával, a Sky Sporttal, mellyel 2022 óta igencsak viharos volt a viszonya.

A csatorna abban az évben előszeretettel kritizálta Steinert azért, ahogyan német versenyzőjével, Mick Schumacherrel bánt a nyilvánosság előtt. Egy bakui interjújuk után meg is tagadta tőlük a további nyilatkozatokat. A csatorna szakértője, Ralf Schumacher eközben folyamatosan keményen kritizálta Steinert, és miután 2022 végén nem hosszabbított unokaöccsével, sok mindennek elmondta.

Most viszont sor került a nagy békülésre!

„Annyira rossz azért nem volt, szóval gyorsan át lehetett beszélni” – mondta Schumacher a Steinerrel folytatott bahreini diskurzusukról mosolyogva. „Eltért a véleményünk, de minden rendben.”

Steiner megerősítette:

„Pontosan. Megegyeztünk arról, hogy eltért a véleményünk, de rendben. Újra barátok vagyunk Ralffal, a világban ismét helyreállt a rend”

– nevetett az olasz.

Günther Steiner (Fotó: XPB)

Mick Schumacher helyzete kapcsán aligha változott az álláspontjuk. Steiner jelezte, ha módja lesz rá, a jövőben Mickkel is szívesen beszélgetne. „Természetesen! Tegnap Ralffal is beszélgettem, nem okoz problémát emberekkel beszélni és elmondani, hogy nem volt minden helyes.”

„Az embereknek a helyzetet is meg kell érteniük, amiben akkor voltam. Vannak dolgok, amiket könnyebb elmagyarázni, ha már nem vagy érintett többé, és már nyíltan beszélhetsz. Mickkel személy szerint sosem volt problémám. Semmi személyes. A körülmények alakultak úgy, a teljesítményünk, és ez történt. De nem félek a konfrontálódástól.”

Schumacher hozzátette: „Egyetértettünk abban, hogy nagy kár, hogy mire rátalált a tempójára, addigra már egy kicsit késő volt. Sajnos így volt, és tegnap erről beszélgettünk.”

Steiner tehát a fehér zászlót lobogtatva mutatkozott be a németek képernyőjén azok után, hogy a szurkolók nem fogadták egyhangú örömmel, amikor bejelentették, hogy szakértő lesz. A jelek szerint szent a béke – és ki tudja, valamikor talán Mick Schumacherrel is tudnak még együtt nevetni…

Borítókép: Fotó: XPB

További tartalmak