Musorujsag
Élő Eredmények

F3: Browning nyerte a bahreini főfutamot

F3: Browning nyerte a bahreini főfutamot

Boxutca
A pole pozíciós Dino Beganovic drámája után élre álló Luke Browning nyerte az F3-as szezon első főversenyét. Másodikként Christian Mansell ért célba, a dobogó harmadik fokára pedig az újonc Tim Tramnitz állhatott fel.

Az idény első főfutamának startját Dino Beganovic várta az első, Luke Browning pedig a második helyről – a sor elején tehát egy Ferrari-junior és egy Williams-akadémista állt.

A második sorból Gabriele Miní és az időmérő legjobb újonca, Sami Meguetounif, a harmadikból pedig a szintén most debütáló Santigao Ramos és a másodéves Leonardo Fornaroli indult. A sprintfutam győztese, Arvid Lindbald a kilencedik helyről startolt.

A verseny a pole pozíciós számára drámai fordulattal indult: Beganovic beragadt a rajtnál, de olyannyira, hogy szinte mind a huszonkilenc rivális elszáguldott mellette.

Browning tehát gyorsan élre állt, Meguetounif jött fel a második helyre, a hetedikről magabiztosan induló Tim Tramnitz pedig a harmadikra – ott azonban csak két kört töltött, Christian Mansell ugyanis hamar maga mögé utasította.

Mansell az ötödik körben legyűrte Meguetounifot is, megszerezve ezzel a második helyet. Eközben a tegnapi nyertes is bemutatott néhány előzést: Lindbald a rajt után visszaesett a tizenegyedik helyre, az ötödik fordulóban viszont már nyolcadik volt.

Christian Mansell (Fotó: XPB)

Browning eközben fokozatosan növelte előnyét: a hetedik körben ez már egy másodperc feletti volt, vagyis a brit DRS távolságon kívülre szorította az üldözőbolyt vezető Mansellt.

A 22 körös futam feléhez közeledve ez a dinamika fordult: Mansell gyorsult és csökkentette lemaradását – visszatérve az egy másodperces határon belülre.

A futam során Beganovic is sokat szerepelt a képernyőn, hiszen miután visszaesett a sor végére, magabiztosan nyerte vissza a pozíciókat: a tizenharmadik körben már tizenhetedik volt. Felzárkózása során a leggyorsabb kört is megfutotta.

Noha Mansell végig a nyomában loholt, Browning egészen a leintésig őrizte az elsőséget majd a célvonalon áthaladva megszerezte pályafutása első F3-as győzelmét (amivel a bajnoki tabellán is az élre állt). Mansell másodikként ért be, a harmadik helyre pedig a pályafutása első F3-as hétvégéjén dobogóra álló Tramnitz jött fel, miután a futam végén levadászta Meguetounifot.

Pontot Ramos, Miní, Fornaroli, Lindbald, Oliver Goethe és Alexander Dunne szerzett még a főfutamon. Beganovic tizenkettedikként ért célba nagy felzárkózása után, mindössze két hellyel maradt tehát csak le a pontzónáról.

Borítókép: Luke Browning (Fotó: XPB)

További tartalmak