Musorujsag
Élő Eredmények

Ricciardo csalódott – saját teljesítményében, nem a csapatéban

Ricciardo csalódott – saját teljesítményében, nem a csapatéban

RN365
Csalódott volt időmérős szereplésével az RB rutinos versenyzője, Daniel Ricciardo, a csapat teljesítménye viszont nem csüggesztette el, noha a biztató teszteredmények után végül nem jutottak be a Q3-ba.

A teszthét és a csütörtöki edzésnap után többen arra számítottak, a Red Bull második számú alakulata a középmezőny elején küzd majd, az időmérő edzésen viszont a csapat egyik pilótája sem tudta beverekedni magát a Q3-ba. A rutinos Daniel Ricciardo – aki az első szabadedzésen még a McLarenek előtt volt – csak tizennegyedik, csapattársa, Cunoda Juki tizenegyedik lett.

Ricciardo a pénteki kvalifikáció után jelezte, elégedetlen teljesítményével, főleg úgy, hogy érzése szerint nem vétett hibákat, mégsem volt elégedett egyik gyors körével sem. „Ha a helyezéseket nézzük, akkor csalódott vagyok” – nyilatkozta a RacingNews365-nek.

„Semmit sem s*****m el, mégsem egy köröm sem, ami után úgy éreztem, tiszta volt. Mindig ott volt a fejemben, hogy még tudtam volna időt találni az egyes kanyarban, vagy a négyesben. Mindig voltak olyan pályarészek, ahol tudtam, hogy marad még köridő, de sosem tudtam igazán jól összerakni egyet. Ha egy kicsit javultam, akkor is veszítettem valamennyit a következő körben” – ismerte el.

Daniel Ricciardo (Fotó: XPB)

„Szóval egy kicsit olyan volt, mintha egy libikókán ülnék. Sosem tudtam fokozatosan fejlődni, szóval úgy érzem, ezzel az edzéssel nem lehetek elégedett” – folytatta önkritikusan, majd jelezte, csapatának teljesítménye nem okozott neki csalódást.

„Ami a csapat teljesítményét illeti, úgy gondoltuk, hogy nagyjából itt leszünk. Oké, azt hittem egy kicsit jobb időt futhatok, de Juki behoztuk a 11. helyre és úgy gondoltuk, akár a Q3 is elérhető lehet. De valószínűleg a legjobb 12 körüli területen vagyunk. Szóval, most itt vagyunk. Sima évkezdésre számítottunk, szóval nem vagyok csalódott” – fogalmazott.

„A saját edzésemmel vagyok kicsit csalódott, de összességében úgy vélem, nem kell aggódnunk, nem kell pánikba esnünk. Azt hiszem, ott vagyunk, ahol tartunk. Az bosszant, hogy nem találtam meg azokat a plusz tizedeket” – zárta gondolatát.

Borítókép: Daniel Ricciardo (Fotó: XPB)

További tartalmak