Musorujsag
Élő Eredmények

Verstappen: Hornert szakmai szempontból nem lehet megkérdőjelezni

Verstappen: Hornert szakmai szempontból nem lehet megkérdőjelezni

F1
Az eredményei Christian Hornerért beszélnek – mondja Max Verstappen, akit bevallása szerint nem befolyásol a brittel való munkában a vele kapcsolatos botrány.

Hiába zárta le már a hétvége kezdetén a Red Bull Christian Horner belső vizsgálatát, az ezzel kapcsolatos botrány árnyékot vet a csapat bahreini hétvégéjére – de magára az idénynyitóra is. Miközben az anyacég által felfogadott független bíró tisztázta a csapatfőnököt, egy nappal a bejelentésük után egy névtelen forrás az F1-ben dolgozókra zúdította az állítólagos bizonyítékokat, képeket, WhatsApp-beszélgetéseket.

Ezzel egyfelől bizonytalanná tették a Red Bull eljárásának hitelességét, másfelől jelét adták, hogy bár Horner a pozíciójában maradt, van, aki továbbra is nagyon szabadulna tőle.

Kapcsolódó tartalom

Az időmérő edzés megnyerése után Max Verstappent megkérdezték, hogyan kezelte ő és a csapata a hétvégi helyzetet. „Ami engem illet – és ezt látom a szerelőknél és a mérnököknél is –, teljes mértékben az autóra és a hétvégi teljesítményünkre összpontosítunk. És szerintem ennek így is kell lennie. A továbbiakban is ezt tesszük.”

„Ez nem a mi ügyünk, nem igazán vagyunk benne érintettek. Azért fizetnek minket, hogy végezzük a munkánkat, és ez az, amit szeretünk is csinálni. Szóval csak ezzel foglalkozunk” – felelte a címvédő.

Max Verstappen (Fotó: Red Bull/Getty)

Bár arról is kérdezték, szerinte Horner továbbra is alkalmas-e csapatfőnöknek, a kérdés ezen felére ekkor még nem válaszolt. Később rákérdeztek hát még egyszer: továbbra is maximálisan bízik Hornerben mint vezetőben?

„Figyelj, ha azt nézem, hogyan működik Christian a csapaton belül, ő egy hihetetlen jó csapatfőnök volt. A teljesítmény felől közelítve még csak meg sem kérdőjelezheted ezt!”

„Így is viszonyulok ehhez. Sokat beszélgetek Christiannal, és természetesen a mostani hétvége alatt is. Teljességgel elkötelezett a csapat iránt, őt is a teljesítmény érdekli, ezért van itt. Egy kicsit persze talán elvonja a figyelmét, de mint mondtam, csak a teljesítménnyel kapcsolatos dolgokkal foglalkozunk, és mind így dolgozunk együtt” – tette egyértelművé Verstappen.

Borítókép: Christian Horner és Max Verstappen (Fotó: XPB)

További tartalmak