Musorujsag
Élő Eredmények

Bahrein nem mondana nemet a szombati futam állandósítására

Bahrein nem mondana nemet a szombati futam állandósítására

RN365
A bahreini pálya ügyvezetője, Salman bin Isa Al Khalifa jelezte, a helyszín a folytatásban is kitarthat a szombati futam mellett, az idei évben ugyanis azt tapasztalták, hogy a változtatásnak pozitívak voltak a hatásai.

A 2024-es szezon két szombati futammal indul, miután a szaúdi szervezők megegyeztek az F1 vezetőivel arról, hogy a március 10-én induló arab ünnepet, a ramadánt tiszteletben tartva egy nappal korábban rendezik a helyi viadalt. És mivel az FIA szabályai előírják, hogy két futam között legalább hét napnak el kell telnie, a bahreini viadal is szombatra került.

A bahreini pálya ügyvezetője, Salman bin Isa Al Khalifa a szezonnyitó után a RaceFans365-nek nyilatkozva kiemelte, a változtatásnak pozitív hatásai voltak, ezért hajlik arra, hogy a folytatásban állandósítsák az időpontot – igaz, erről biztosat még nem tudott mondani.

„A jegyeladások alapján igen (pozitív volt a váltás)” – kezdte. „A szokásosnál korábban elfogytak, ami jó jel. A nemzetközi jegyeladások is kedvezőbbek voltak. Azt hiszem, körülbelül 11 ezer ember értünk el (külföldön). Ha megnézzük a szállodai foglalásokat, a bérbe adott autókat és az éttermi fogyasztást, akkor a (futammal járó) gazdasági hatások hatalmasak egy ilyen kis sziget számára.”

Salman bin Isa Al Khalifa (Fotó: XPB)

„A helyi szurkolók korábban érkeznek, mint egy vasárnapi versenyen, amikor iskola vagy munka után jönnek. Igaz, hogy a futam este hatkor van, de az emberek olyankor később jönnek. Amikor kezdtük, alázatosak voltunk, tiszteletben tartottuk az F1 kultúráját” – emelte ki.

„Tiszteletben tartottuk, hogy a nagydíj vasárnap van. De most Las Vegasban a futam szombaton volt és ezt látva azt mondtuk, talán egyet tudunk érteni az F1-gyel (az új dátummal kapcsolatban). Ez nem a mi döntésünk volt, kollektív döntés született. De most a számokat látva talán döntünk. Rendben, ez önző, de szeretném, ha ilyen hétvégénk lenne, és növelhetnénk a nemzetközi bevételt is” – folytatta.

„Most 11 ezren jöttek. Jövőre talán 13-14 ezren. Van értelme a dolognak, mert vasárnap mennek haza és még van szabadidejük. Nemcsak rólunk van szó, most nemcsak Bahreinre gondolok vagy a Közel-Keletre” – mutatott rá, hogy a külföldi nézőknek is jobb lehet a szombati futam.

„Minden jegyet eladtunk és egy globális sportágnak vagyunk a szereplői. Szóval figyelni kell az időzónákra is, és figyelembe kell vennünk, mi működik és mi nem. Ha önző vagyok, azt mondom, a bahreini embereknek így jobb. Nemzetközi szinten nem tudom a választ. De majd meglátjuk, megkérdezzük a vendégeket, és ha belefér, beszélünk róla” – zárta gondolatát.

Paddock atmosphere.
28.02.2024. Formula 1 World Championship, Rd 1, Bahrain Grand Prix, Sakhir, Bahrain, Preparation Day.
– www.xpbimages.com, EMail: requests@xpbimages.com © Copyright: Staley / XPB Images
Borítókép: Fotó: XPB

További tartalmak