Musorujsag
Élő Eredmények

McLaren: A kezdés jó, a Mercedesszel harcolunk

McLaren: A kezdés jó, a Mercedesszel harcolunk

McLaren, RN365
A McLaren versenyzője, Lando Norris úgy érzi, a bahreini hétvége jó alap csapata számára, ami pedig a folytatást illeti, bízik benne, hogy folyamatosan versenyben lesznek a Mercedesszel. Arra számít, ebben a csatában pályánként változnak majd az esélyek.

A narancsosok már a tesztek után jelezték, a Red Bullt és a Ferrarit az év elején valószínűleg nem tudják még kihívni, a bahreini futam pedig megerősítette ezt a „jóslatot”. A McLaren versenyzői a Red Bull és a Ferrari mögött értek célba, az egyik Mercedest azonban Norris maga még tudta utasítani. És úgy érzi, más pályákon sokkal jobb esélyük lesz a csillagosok ellen.

Ami a hétvégét illeti, a brit szerint az jó alapozás volt a folytatásra, főleg azt figyelembe véve, mennyire gyengén kezdték a szezont az előző években (tavaly például esélyük sem volt a pontszerzésre, míg most értékes egységekkel távoztak).

„Az jó, hogy a tempónk továbbra is nagyon hasonló a Mercedeséhez” – jegyezte meg pozitívan Norris. „Időnként azt hittük, a Ferrarit is kihívhatjuk, de Carlos (Sainz) megmutatta, milyen lehetőségek rejlenek az autóban. A Mercedeshez közel voltunk, nem hiszem, hogy tempóelőnyben lettek volna velünk szemben.”

Lando Norris (Fotó: XPB)

„Annyira hasonló volt a tempó, hogy mire beértem a piszkos levegőbe, egészen egyszerűen nem volt elég előnyöm ahhoz, hogy előzési pozícióba kerüljek. Erre még a DRS használatával sem volt esélyem” – folytatta, majd egy kicsit a hétvégét is összegezte.

„Az időmérő után talán egy kicsit jobb eredményt vártam (a hatodik helyezésnél). De itt a pozíciókra gondolok, nem a köridőre. Az időmérőn fél tized négy helyet jelentett. Nem gondolom, hogy ez olyan sokat változtatna. George-ot talán megelőztem volna. Szóval nagyjából ott vagyunk, ahová vártuk magunkat. Ez egy jó szezonstart volt” – fogalmazott.

„Most egy kicsit szorosabb a mezőny. Remélem, lesznek helyszínek, ahol közelebb kerülünk. Lesznek olyanok is, ahol továbbra is küszködni fogunk, de minden szorosabb, és ez jó jel mindenkinek, aki nézi a versenyeket” – biztatta a szurkolókat.

A csapattárs, Oscar Piastri nyolcadikként ért célba, és a kezdést illetően ő is pozitív volt. „Szerintem ez egy jó verseny volt, tőlem is. A versenytempó rendben volt. Pár dolgon javítani kell, de nem volt ez rossz első futam, főleg ha megnézzük, hol voltunk tavaly ilyenkor. Várom, a következő pályák mit tartogatnak számukra és mire leszünk képesek” – mondta az ausztrál.

Oscar Piastri (Fotó: XPB)
Borítókép: Lando Norris (Fotó: XPB)

További tartalmak