Musorujsag
Élő Eredmények

Grosjean visszatért balesetének helyszínére

Grosjean visszatért balesetének helyszínére

Romain Grosjean
Visszatért ijesztő, tüzes balesetének helyszínére a korábbi F1-es versenyző, Romain Grosjean, aki új szerepkörben „debütált” a szezonnyitó alkalmával és Bahreinben azt a kanyart is meglátogatta, ahol idő előtt lezárult pályafutása.

Egy pillanatra megfagyott a levegő a 2020-as Bahreini Nagydíj rajtja után, amikor a Haas francia versenyzője a hármas kanyarban kicsúszott, autója nagy tempóval a szalagkorlátnak csapódott és kigyulladt. Néhány másodperc múlva aztán Romain Grosjean egy pályamunkás segítésével „kisétált a lángok közül”.

A francia a folyamatos biztonsági fejlesztéseknek köszönhetően komolyabb sérülések nélkül úszta meg az ijesztő balesetet, ami azonban így is idő előtt véget vetett F1-es pályafutásának, amiből már csak két hétvége lett volna hátra.

Ezeken azonban nem ülhetett autóba égési sérülései miatt. Az F1-től tehát ezzel a balesettel „búcsúzott” – a motorsportok világának viszont továbbra is szereplője maradt. Évek óta az IndyCarban versenyez, 2024-ben pedig az F1-es paddockba is visszatért a francia Canal Plus munkatársaként.

Romain Grosjean balesete (Fotó: XPB) Romain Grosjean balesete (Fotó: XPB)

Bár televíziósként első nekifutásra valószínűleg zsúfolt hétvégéje volt, pénteken szakított időt arra is, hogy meglátogassa a 2020-as baleset helyszínét. A hármas kanyarnál egy fotót is készített és követőivel is megosztotta, hol tartózkodik.

A kanyart posztjában Főnix-kanyarnak nevezte el (ezt a becenevet a 2020-as eset óta több platformon is használja), utalva arra, hogy ott „kelt új életre a lángokban”. Később új munkájáról is írt, jelezve, jól érezte magát a paddockban, ahol „ismert arcokkal” találkozhatott és készíthetett interjúkat, beszélgetéseket.

Ami az F1-es búcsút illeti, Grosjean korábban a Mercedestől kapott egy ajánlatot arra, hogy egy teszt keretén belül az egyik világbajnoki autót vezetve „köszönjön” el, erre azonban az előző években még nem került sor. A felek viszont jelezték, még nem engedték el az ötletet.

 

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Romain Grosjean (@grosjeanromain) által megosztott bejegyzés

Borítókép: Romain Gorsjean (Fotó: XPB)

További tartalmak