Musorujsag
Élő Eredmények

Sajtó: Az FIA elnöke Horner nyilvános támogatására kérte Max Verstappent

Sajtó: Az FIA elnöke Horner nyilvános támogatására kérte Max Verstappent

Daily Mail, BBC
Miközben édesapja nyilvánosan fordult Christian Horner ellen, Max Verstappent sajtóhírek szerint arra kérte az FIA elnöke, hogy a nyilvánosság előtt álljon ki főnöke mellett.

„Még sosem volt erősebb a csapat” – hangoztatta Christian Horner Bahreinben. A versenypályán mutatott teljesítményük alapján ez talán még igaz is lehet, ám egyre nyilvánvalóbb, hogy a színfalak mögött a története legnagyobb krízisét éli most a Red Bull. Max Verstappen szombati fölényes győzelme után a címvédő édesapja, Jos Verstappen a csapaton belül elsőként foglalt határozott állást a Horner körül kialakult botrányban: jelezte, ő az istálló érdekében szeretné, ha a brit lemondana a csapatvezetői pozíciójáról.

„Ez így nem mehet tovább. A helyzet nem jó a csapat számára, és megosztja az embereket” – idézte a Telegraaf a volt versenyzőt, aki a Daily Mailnek eközben úgy fogalmazott: „Ameddig a pozíciójában marad, feszültség lesz. A csapatot fenyegeti a szétszakadás veszélye. Nem mehet így tovább. Robbanni fog. Eljátssza az áldozatot, miközben ő a problémák egyik okozója”

Idősebb Verstappen a BBC-nek megerősítette, hogy ezeket nyilatkozta a kérdéses lapoknak, és hozzátette, erre azt követően került sor, hogy összeszólalkozott Hornerrel. A kérdésre, fia hogy fogadta a nyilatkozatát, azt állította, hogy semmit sem mondott rá.

Mindeközben a Daily Mail arról számolt be, hogy a Christian Hornerrel pénteken külön egyeztető FIA-elnök, Mohammed bin Szulajm az aznapi időmérő edzés után a parc fermében megkérte Max Verstappent, hogy álljon ki főnöke mellett a nyilvánosság előtt.

Az elnök és a pole-szerző a leintés után az autók előtt váltott szót, szájukat kezükkel takarták el beszélgetés közben, ám a Daily Mailnek a beszélgetést halló egyik szemtanú idézte Bin Szulajmot: „A nyilvánosság előtt támogatnod kell Christiant” – mondta állítólag. Hogy ez hangzott el, azt a holland Telegraaf is megírta, és  egy külön forrás a BBC-nek is megerősítette. Egy másik szemtanú szerint a hollandot nem győzte meg igazán a tanács.

Verstappent az időmérőt követő sajtótájékoztatón kérdezték a Horner-ügyről. A háromszoros bajnok csak „ridegen” védte meg a főnökét, ahogyan egyébként egész hétvégén. „Figyelj, ha azt nézem, hogyan működik Christian a csapaton belül, ő egy hihetetlen jó csapatfőnök volt. A teljesítmény felől közelítve még csak meg sem kérdőjelezheted ezt. Így viszonyulok ehhez” – mondta Verstappen.

Max Verstappen és Mohammed bin Szulajm a bahreini időmérő edzés után (Fotó: XPB)

Tekintve, hogy milyen szenvedélyesen védelmezte a múlt ősszel másik főnökét, Helmut Markót, amikor arról pletykáltak, hogy talán elveszítheti a pozícióját, a Horner-ügyben mutatott visszafogottsága legalábbis érdekes.

Mindeközben a BBC reakciót kért a Red Bull csapatától Jos Verstappen Hornerrel kapcsolatos kijelentésére. Szóvivőjük csak a csapatfőnök nyilatkozatait visszhangozta: „Nincsenek itt problémák. A csapat egységes, a versenyzésre fókuszálunk.”

Éppen lenne mire: a héten már Dzsiddában száguld a mezőny, a Szaúd-arábiai Nagydíj eltolt programmal, szombati versennyel következik.

Borítókép: Max Verstappen és Mohammed bin Szulajm a bahreini időmérő edzés után (Fotó: XPB)

További tartalmak