Musorujsag
Élő Eredmények

Wolff: A Mercedes gyorsan visszavághat

Wolff: A Mercedes gyorsan visszavághat

Mercedes
A Mercedes csapatvezetője, Toto Wolff hiszi, hogy az alakulat gyorsan talpra áll a biztatóan induló, de csalódást keltően záruló Bahreini Nagydíj után – akár már a hétvégén rendezendő szaúdi futamon.

A csillagosok versenyzői egy ötödik (George Russell) és egy hetedik (Lewis Hamilton) helyezéssel kezdték a 2024-es szezont, ami önmagában egy „átlagos eredmény” lenne az alakulat előző éveit látva, az edzésnap és az időmérő után viszont csalódást keltő volt: csütörtök este Hamilton még a lista élén állt, pénteken pedig Russell harmadik volt a kvalifikáción.

A csapatvezető, Toto Wolff a leintés után arról beszélt, körönként több tizedmásodpercet veszítettek azzal, hogy a vártnál jobban kellett hűteniük erőforrásaikat. Jelezte, a probléma oka még nem ismert, de a Mercedes igyekszik gyorsan feltárni és orvosolni azt.

Most, szaúdi előzetesében erősen utalt arra, hogy a projekt jó úton halad, hiszen arról beszélt, a Mercedes nagyon gyorsan talpra állhat a kiábrándító futam után. „A bahreini futamot legjobban úgy jellemezhetnénk, hogy csalódást keltő volt” – ismerte el őszintén. „Az edzésen és az időmérőn nyújtott teljesítményünk után erősebb szereplésben reménykedtünk.”

Toto Wolff (Fotó: XPB)

„Az egyensúllyal mindkét versenyző elégedett volt a hétvége során, valamint a stabilabb alapokkal, amint a W15-ös biztosít. Sajnos szombat este a hűtési teljesítményünk nem felelt meg az előrejelzéseknek” – mutatott rá ismét a gyengélkedés okára.

„Emiatt korán menedzselési-üzemmódba kellett kapcsolnunk, aminek a következménye az lett, hogy a gumik működési hőmérsékletét az optimális alá csökkentették. Emiatt nem tudtuk megmutatni, hogy milyen lehetőségek rejlenek még bennünk, hogy úgy teljesítsünk, ami közelebb áll ahhoz, ami bennünk van. Frusztráló volt, de tanulunk belőle” – emelte ki.

„Van lehetőségünk arra, hogy azonnali előrelépést tegyünk. A szaúdi egy utcai pálya, sok tempós szakasszal. Jó, hogy folytathatjuk a tanulást egy a bahreinitől teljesen eltérő helyszínen. Következetesebb hétvégi teljesítményre törekszünk és arra, hogy megértsük, hol állunk” – zárta.

Borítókép: Fotó: XPB

További tartalmak