Musorujsag
Élő Eredmények

Marko az RB csapatutasításáról: A színház elkerülhető lett volna

Marko az RB csapatutasításáról: A színház elkerülhető lett volna

OE24
A Red Bull tanácsadója, Helmut Marko jelezte, beszélt Cunoda Jukival a Bahreini Nagydíj után, a testvércsapatnál kialakuló nézeteltérés – ahogyan ő fogalmazott, a „színház” – pedig véleménye szerint elkerülhető lett volna.

Nem kellett sokat várni a 2024-es szezon első házon belüli összezördülésére: Bahreinben az RB japán versenyzője, Cunoda Juki nehezményezte, hogy főnökei arra kérik, engedje előre az eltérő taktikán (a papíron gyorsabb lágy keverékű abroncsokkal) érkező Daninel Ricciardót. Noha végül „szót fogadott”, a leintés után a pályán is jelezte, frusztrációját.

A levezető körön ugyanis egy igencsak bátor bevetődős manőverrel „előzte meg” csapattársát, majd miután lendülete a bukótérbe vitte, onnan visszatérve ismét elhúzott az ausztrál mellett (a két autót csupán centiméterek választották el).

Ricciardo ugyan nem vette fel a kesztyűt, de futam utáni nyilatkozatában jelezte, a márkatárs érzése szerint kissé éretlenül viselkedett. A csapat természetesen rögtön „munkába lendült” és egyértelművé tették, beszélni fognak versenyzőikkel a történtekről, hogy elkerüljék annak megismétlődését a következő futamokon.

Cunoda Juki (Fotó: XPB)

A történtekről a Red Bull tanácsadója, Helmut Marko is nyilatkozott, kiemelve, a nézeteltérést meg lehetett volna akadályozni. „Ez a színház elkerülhető lett volna. Beszéltem utána Jukival. Jó taktikával befuthatott volna a tizedik helyen” – nyilatkozta az OE24-nek.

Marko az interjú során a testvércsapat korábbi csapatfőnökének, Franz Tostnak arra a nyilatkozatára is reagált, melyben a tavalyi év végén visszavonuló szakember megjegyezte, a Red Bull idén akár mind a 24 futamot megnyerheti (olyanra, hogy egy csapat 100 százalékos volt egy szezonban, még sosem volt példa).

„Á. Hagyjuk” – jelezte Marko, hogy nem érzi ezt reálisnak. „Tavaly láttuk, hogy ez a dolog nem működik. Szenzációs vagy a pályán, aztán jön egy szingapúri hétvége, ahol semmi esélyünk sem volt. A bajnoki cím a legfontosabb” – tette hozzá.

Borítókép: Fotó: XPB

További tartalmak