Musorujsag
Élő Eredmények

Hülkenberg: Fejlődtünk, de volt honnan…

Hülkenberg: Fejlődtünk, de volt honnan…

FIA
A Haas versenyzője, Nico Hülkenberg egyetért főnökével, a bahreini futam után elégedetten nyilatkozó Komacu Ajaóval abban, hogy a csapat fejlődött a tavalyi szezon óta, de gyorsan hozzátette, a 2023-as autó nem volt erős mérce.

Az amerikai alakulat téli hónapjai a 2023-ban látott gumiproblémák orvoslásáról szóltak, sőt, később a bahreini teszthetet is azok megoldásának szentelték: a gyors körökkel szinte egyáltalán nem foglalkoztak (az utolsó nap utolsó óráiban teljesítették az első időmérős szimulációt), csak hosszabb etapokat futottak a gumik viselkedését figyelve.

A szezonnyitó aztán visszaigazolta, jó úton járnak, Bahreinben ugyanis nem tapasztaltak a 2023-as szezonban látottakhoz hasonló komoly gumikopást. Komacu Ajao, a csapatfőnök ezzel kapcsolatban megjegyezte, autóinak bár sokat kell még fejlődnie, végre versenyben vannak.

Ezzel a szaúdi hétvége előtt nyilatkozó Nico Hülkenberg is egyetért (ő a bahreini kvalifikáción ismét beverekedte magát a Q3-ba, a futamon viszont hamar elszálltak a pontszerzési esélyei, amikor a rajt után ütközött Lance Stroll-lal). „Muszáj versenyben lennünk, ha akarjuk, ha nem” – jegyezte meg, amikor arról kérdezték, érzi-e, hogy idén olyan autó van alatta, amivel harcolhat riválisaival.

Nico Hülkenberg (Fotó: XPB)

„Igen, sikerült előrelépnünk. Ugyanakkor ez nem volt olyan nehéz, mert a tavalyi alap eléggé gyenge volt. De igen, Bahreinben nyilvánvalóan jobbak voltunk. Viszont ott volt a teszt és a hétvége is. Nagyon jól felkészültünk és minden jól ki volt dolgozva” – tette hozzá.

„Sokkal jobban érzetem magam az autóban. De ez szerintem látható is volt a futamon, igaz volt egy incidens, ami miatt eléggé lemaradtam. Egyelőre néhány hétvégét még várnunk kell, hogy más pályákon is próbára tegyük az autót, mint például most a szaúdi a tempós szakaszokon. Itt is le lehet mérni, mennyit fejlődtünk” – folytatta.

„Az autó most következetesebben teljesít és kiszámíthatóbb. Ez lehetővé teszi, hogy jobban vigyázzunk a gumikra. Tettünk egy lépést a helyes irányba. De ismétlem, akárcsak a többiek, mi is most kezdünk. Szóval várnunk kell egy kicsit, hogy lássuk, mi történik a folytatásban” – zárta.

Borítókép: Nico Hülkenberg (Fotó: XPB)

További tartalmak