Nemzeti Sportrádió
Most szól:
Élő Eredmények

Albon: Elkeserítő, hogy nem jött össze a pont, de nem volt meg a tempónk

Albon: Elkeserítő, hogy nem jött össze a pont, de nem volt meg a tempónk

Williams
A Williams versenyzője, Alexander Albon elkeserítőnek érezte, hogy az Ausztrál Nagydíjon lemaradtak a pontszerzésről, miután a csapattársért Logan Sargeantért is hajtott az autócsere után. De megjegyezte, a tempó nem volt meg ahhoz, hogy a legjobb tízben zárjon.

A melbourne-i edzésnap egyik főszereplője a Williams volt, a csapat ugyanis Alexander Albon balesete után elismerte, az autót alkatrészhiány miatt nem tudja felkészíteni a folytatásra, ezért taktikai okokból visszavonja Logan Sargeant nevezését. Az ok: Albont esélyesebbnek érzik a pontszerzésre, ezért őt ültetik a megmaradt versenygépbe.

A thai jelezte, köszönettel tartozik a csapattársnak, akit nyilatkozatában úriembernek nevezett és jelezte, érte is hajtani fog majd a pontszerzésre. Erről végül egyetlenegy pozícióval csúszott le: a futamon tizenegyedikként ért célba.

Azt, hogy lemaradt a pontszerzésről, Albon elkeserítőnek nevezte, az élmezőnyből ugyanis három autó is kiesett, vagyis egy olyan ritkán adódó lehetőséget kaptak, amit ki kellett volna használniuk. De úgy érezte, hiába ad bele mindent, a Williamsnek egyszerűen nem volt meg a tempója ahhoz, hogy a legjobb tíz között végezzen.

Alexander Albon (Fotó: XPB)

A korai kiállásokkal igyekeztünk versenyben maradni, de a riválisok tempója végül túl erős volt” – idézi Albont a csapat oldala. „Minden egyes alkalommal, amikor lépést akartam velük tartani, a gumik szemcsésedtek. Amikor a saját futamra figyeltem, fél tizeddel elmaradtam tőlük.”

„Sokat hibáztunk és küzdöttünk az autóval. Meg kell vizsgálnunk, hogy miért. Mivel az élmezőnyből hárman is kiestek, elkeserítő, hogy ezt a lehetőséget nem tudtuk kihasználni, míg az ellenfeleink igen. De ez azt mutatja, hogy a tempónk nem volt elég jó, még mindig a pontzónán kívül vagyunk” – mondott szigorú ítéletet.

„Nehéz hétvége volt ez a Williamsnek, de csapatként viselkedtünk, összetartottunk. Mindenki nagyon mélyre ásott a pályán dolgozók közül, szóval köszönettel tartozom nekik a kemény munkáért és elhivatottságért. Természetesen Logannak is, aki igazi csapatjátékos” – emelte ki.

Alexander Albon (Fotó: XPB)
Borítókép: Alexander Albon (Fotó: XPB)

További tartalmak