Musorujsag
Élő Eredmények

Albon segített Sainznak: Csütörtökön ott voltam a garázsban

Albon segített Sainznak: Csütörtökön ott voltam a garázsban

RN354
A 2022-ben hasonló helyzetbe kerülő Alexander Albon őszintén beszélt arról, tanácsokkal segítette a Ferrarinál versenyző – és az Ausztrál Nagydíjat végül megnyerő – Carlos Sainzot, aki kevesebb, mint két héttel vakbélműtéte után már F1-es futamra készült.

A Williams pilótája a 2022-es Olasz Nagydíj előtt tudta meg, vakbélgyulladással küzd, gyógyulása érdekében pedig műtétre lesz szükség. A thai gyorsan átesett az operáción, ami nem zajlott problémamentesen: nehézségek léptek fel, de szerencsére maradandó következmények nélkül átesett a beavatkozáson.

Három héttel később már vissza is tért a pályára, ráadásul pont Szingapúrban, a naptár egyik legkeményebb, fizikai szempontból leginkább megterhelő versenypályán. Idén Carlos Sainz került hasonló helyzetbe a szaúdi futam előtt.

Ő is szombaton lépett vissza és azonnal átesett a vakbélműtéten. A visszatérésre neki kevesebb ideje volt: egy szabad hétvége után a mezőnynek Ausztráliában volt jelenése. Sainz a kezdés előtt még kissé bizonytalan volt, végül azonban autóba ült, sőt szinte filmbe illő módon vasárnap meg is nyerte az Ausztrál Nagydíjat.

Alexander Albon (Fotó: XPB)

Többször elmondta, csütörtökön Albontól is tanácsot kért. Erről a thai is beszélt, kiemelve, sokat egyeztettek, vasárnap pedig nagyon büszke volt a spanyolra. „Csütörtökön ott voltam a garázsban és próbáltam néhány tippet adni arról, hogyan teheti kényelmesebbé az ülését” – fogalmazott.

„Nagy erőfeszítés volt. Az emberek azt el is felejtik, hogy nemcsak egy műtéten esett át, hanem két hete nem is edzett, szóval a fizikai állapota rosszabb lett. Szóval, nem volt könnyű helyzetben. Én másféle problémán estem át és volt egy plusz hetem is Carloshoz képest, tehát a körülmények egy kicsit eltérőek voltak” – tette hozzá.

„Az adrenalin egy csodálatos dolog. Sok mindent elfed. Azt biztosan elmondhatom, hogy nem érezte jól magát az autóban. Az első körök nagyon furcsák. Elfog a tehetetlenség érzése és a gyomrod nagyon furcsa” – emlékezett vissza.

„Ilyenkor érzed, hogy odabenn minden mozog. Nem vagyok biztos benne, hogy az emberi testet 5-6 G-s terhelésekre tervezték. Valami furcsa dolog történik belül. De Carlos nagyon-nagyon jó munkát végzett” – zárta gondolatát a thai, aki szintén fontos szereplője volt az ausztrál hétvégének, miután pénteken ütközött, csapata pedig visszaléptette márkatársát, hogy ő vezethesse autóját.

Carlos Sainz (Fotó: Ferrari)
Borítókép: Carlos Sainz és Alexander Albon (Fotó: XPB)

További tartalmak