Musorujsag
Élő Eredmények

Albon továbbra sem elégedett: Több van bennünk…

Albon továbbra sem elégedett: Több van bennünk…

F1i
Továbbra sem elégedett a Williams eredményeivel a csapat versenyzője, Alexander Albon, aki úgy érzi, az alakulatnak erősebben kellene teljesítenie – és a potenciál erre benne is van az autóban – a koncepcióváltás után.

A brit istálló tavaly több kiugró eredményt is elért Albon révén, a konstruktőri bajnokságban pedig a hetedik helyen zárt. A 2024-es szezonban erre a lendületre akartak építeni, az első három hétvége során viszont némileg elmaradtak saját várakozásaiktól: a pontszerzés Bahreinben, Szaúd-Arábiában és legutóbb Ausztráliában sem jött össze.

Albon ennek kapcsán többször kijelentette, érzése szerint az autóban – ami egy komolyabb koncepcióváltásnak volt az eredménye, révén a Williams elhatározta, következetesebben akar teljesíteni – van még potenciál, de azt még nem tudták jól kiaknázni.

A thai ezt a véleményt továbbra is tartja. „Csapatként, beleértve saját magamat is, többre vágytunk annál, mint ahol most állunk” – emelte ki. „Nyilvánvaló, hogy tavaly elég sokat áldoztunk az autó fejlesztésére és arra, hogy hamar az idei gépre kezdjünk összpontosítani. A szakadék elég nagy az ötödik és a hatodik helyezett között.”

Alexander Albon (Fotó: XPB)

„Ami minket illet, leginkább az autó teljesítménye frusztrál bennünket. Ezt valahogy még ki kell hoznunk a gépből” – folytatta, majd a javulással kapcsolatban megjegyezte, a fejlesztésekhez és ahhoz, hogy előrelépjenek, időre lesz szükség.

„Ez nem megy egyik napról a másikra. Időre lesz szükség. Most olyan helyzetben versenyzünk, amiben nem szeretnénk. Van egy-két dolog, amit a beállításokkal kihozhatunk a gépből, de itt most csak a tiszta köridőről van szó, nem a leszorítóerőről és a hasonló dolgokról. Ha hátul vagy, a fejlesztések, a frissítések is később jönnek” – magyarázta.

Ausztrália után ráadásul jelezte, különösen frusztráló volt, hogy pont nélkül maradtak, hiszen három élversenyző is kiesett. „Bosszantó volt, mert az ellenfeleink pontot szereztek, és ilyen versenyekre van szükségünk. Három élversenyző is kiesett, és ezt ki kellett volna használni” – jegyezte meg.

Alexander Albon (Fotó: XPB)
Borítókép: Alexander Albon (Fotó: XPB)

További tartalmak