Nemzeti Sportrádió
Most szól:
Élő Eredmények

Jordan szerint Norrisnak agresszívebbé kell válnia

Jordan szerint Norrisnak agresszívebbé kell válnia

Formula for Success
A korábbi csapatvezető, Eddie Jordan úgy véli, az első futamgyőzelmét kergető Lando Norrisnak mindenképpen agresszívebbnek kell lennie a folytatásban, és nem árt, ha figyel fiatal csapattársára, Oscar Piastrira is.

A McLaren versenyzője Ausztráliában megdöntött egy olyan rekordot, amit nem biztos, hogy meg akart dönteni: miután megszerezte pályafutása 14. dobogós helyezését, jelenleg neki van a legtöbb top3-as pozíciója azok közül, akiknek nincs futamgyőzelmük. A csúcsot eddig Nick Heidfeld tartotta, akinek Norrisszal ellentétben már nincs lehetősége arra, hogy megszerezzem az első diadalt.

Norrisszal kapcsolatban viszont a legtöbb rivális és szakember is megjegyezte, csupán idő kérdése, hogy felálljon a dobogó legmagasabb fokára. Amennyiben ez végre összejön, a brit elveszíti a fent említett rekordot (ezt minden valószínűség szerint egy másodpercig sem fogja bánni).

A korábbi csapatalapító, Eddie Jordan a Formula for Success legutóbbi adásában Norris első győzelme és bajnoki esélyei kapcsán megjegyezte, érzése szerint a szintlépéshez egy kicsit több agresszióra lenne szüksége a fiatal pilótának. „Tisztelik, nem igaz? Közkedvelt (versenyző)” – kezdte. „Jó megjelenésű srác. A szülei csodálatos emberek. Minden apa ilyen gyereket akar.”

Lando Norris (Fotó: XPB)

„Nagyon jó példakép, jól viselkedik, jól képzett és tisztában van azzal, hol tart. Egyszerűen csak több küzdelmet akarok látni a részéről. Több gonoszságot akarok látni benne. Megnyerhette volna valamelyiket a 14 futamból? Egy-kettőt talán” – folytatta.

„Csak több akciót, igazi küzdelmet, igazi elszántságot akarok látni. Amikor ez megvan… emlékeznek mi volt Nigel Mansell kiemelkedő tulajdonsága? Hitt benne hogy bárkit, de tényleg bárkit le tud győzni. És hiába maradt el tehetség tekintetében néhányak mögött, ezzel a mentalitással senki sem tudta lenyomni. Ennyi. Több hitet, elkötelezettséget, szenvedélyt akarok látni Landóban. Meglepő lenne. Számíthatunk egy új brit bajnokra, mert olyan jó lenne” – emelte ki.

Jordan szerint Norrisnak a csapattársra, Oscar Piastrira is oda kell figyelnie, az ausztrál ugyanis egyre meggyőzőbben teljesít. „Vigyáznia kell. Vigyáznia, mert Oscar egyáltalán nem lassú. Lenyűgözött, ahogy a szezont kezdte. A második szezon általában egy hatalmas átmenet a versenyzők számára. Már megszabadultál attól, hogy buliba jársz, már ott vagy a kemény csatában. Teljesítened kell és Oscar ezt teszi” – fogalmazott.

Oscar Piastri (Fotó: XPB)
Borítókép: Lando Norris (Fotó: XPB)

További tartalmak