Musorujsag
Élő Eredmények

A Red Bull figyeli Sainzot, de túl sokáig gondolkodik?

A Red Bull figyeli Sainzot, de túl sokáig gondolkodik?

F1
A Forma–1 hivatalos oldalának szakírója, Lawrence Barretto úgy tudja, a Red Bull már a melbourne-i győzelem előtt is érdeklődött Carlos Sainz iránt, a pilótapárossal kapcsolatos döntésük viszont a spanyol szempontjából későn jöhet.

Az előttünk álló pilótakeringő egyik legfontosabb kérdése az lesz, kit szerződtet a Red Bull az előző években megállíthatatlan Max Verstappen mellé, amennyiben a vezetőség úgy dönt, nem hosszabbítja meg Sergio Pérez szerződését. Jelöltekből nincs hiány, ami egy kicsit sem meglepő, hiszen a címvédő alakulatról beszélünk, ami 2024-et is erősen kezdte.

Az egyik pilóta, akit gyakran szóba hoznak a csapattal Carlos Sainz, akinek 2025-re mindenképpen új munkaadó után kell néznie, és aki tökéletes jelölt lehet a bikások számára, hiszen egyrészt ismeri őket, másrészt pedig az előző években számtalanszor igazolta rátermettségét és tehetségét.

Ázsiója az Ausztrál Nagydíj után még tovább nőtt, Melbourne-ben ugyanis két héttel a szaúdi vakbélműtét (ami miatt a második futamtól vissza kellett lépnie) után nemcsak autóba ült, hanem győzni is tudott. Az F1 hivatalos oldalának szakírója, Lawrence Barretto megjegyezte, a Red Bull már ez előtt a siker előtt is figyelte Sainzot.

Sergio Pérez (Fotó: XPB)

A forrásaim szerint már az Ausztrál Nagydíj hétvégéje előtt is versenyben volt a Red Bullnál” – írta legutóbbi cikkében, majd rámutatott, bár teljesítményét a bikások is érdeklődve figyelik, az időzítés miatt könnyen előfordulhat, hogy a felek nem jutnak dűlőre.

„Sainz problémája az, hogy a Red Bull nem fogja elsietni a döntést azzal kapcsolatban, hogy döntést hozzon Verstappen csapattársáról. Úgy vannak vele, hogy szívesen várnak, legalább a nyárig. Ez pedig túl hosszú lehet Sainz számára. Hosszú lehet az, hogy várakozzon, miközben attól tart, hogy elveszít egy másik projektet” – mutatott rá.

„A Red Bull időt akar adni Péreznek, hogy bebizonyítsa, megérdemel egy ötödik szezont, főleg úgy, hogy megmutatja, hozzá tud járulni a konstruktőri világbajnoki cím megszerzéséhez anélkül, hogy túl nagy fájdalmat okoz Verstappennek” – folytatta.

Végül rámutatott arra, a spanyol számára rizikós lenne a váltás, a Red Bull viszont valószínűleg jól járna vele. „Sainznak kockázatos lenne a váltás, mert a Red Bull már bizonyította, hogy ha valaki rosszul megy, könnyen kitehetik, miközben Verstappen csapaton belüli státusza korlátozhatja a fejlődését” – fogalmazott.

„Mindazonáltal valószínűleg minden hétvégén győzelemre esélyes autója lenne, a Red Bull pedig olyan versenyzőt kap, aki képes a győzelemre. Így lehet a cél az, hogy ha Verstappen kiesik, győzelemre hajtsanak, ne csak dobogóra, mint Pérezzel. Sainz idén eddig azt bizonyítja, hogy képes magasabb szintre lépni” – zárta gondolatát.

Carlos Sainz (Fotó: Coates / XPB Images)
Borítókép: Carlos Sainz (Fotó: XPB)

További tartalmak