Musorujsag
Élő Eredmények

Cunoda: Több energiát fordítok a nyugalmam megőrzésére, mint a G-erőkre

Cunoda: Több energiát fordítok a nyugalmam megőrzésére, mint a G-erőkre

F1i
Az RB versenyzője, Cunoda Juki ismét egyértelművé tette, keményen dolgozik azon, hogy a pilótafülkében ülve jobban kordában tudja tartani érzelmeit és rámutatott, ez egyelőre annyi energiát igényel, mint a G-erőkkel való viaskodás.

A negyedik szezonját teljesítő japán versenyzőre már pályafutása elején komoly figyelem hárult ingerült rádiós üzenetei miatt. Cunoda a 2024-es szezonnyitó során is összeszólalkozott csapatával, miután neki nem tetsző utasítást kapott. Miután lehiggadt jelezte, tisztában van a problémával és továbbra is keményen dolgozik annak megoldásán.

Szaúd-Arábiában aztán máris jött egy nagy teszt: Kevin Magnussen meglehetősen agresszíven védekezett vele szemben, sőt egy szabálytalan előzést is bemutatott, Cunoda viszont fogait összeszorítva, némán vette tudomásul a történteket.

Jelezte, erre kifejezetten büszke, de tudja, sok hasonlóra lesz még szükség, hogy meggyőzze főnökeit és a rivális csapatvezetőket is. A higgadtság ugyanis fontos szempont, és mivel egyelőre jól teljesít, ha ezen is javít, ázsiója nőhet a pilótapiacon. „Remélem, (a Red Bull) fontolóra vesz. Ugyanakkor mindent megteszek azért, hogy más csapatoknak is megmutathassam a teljesítményem” – kezdte.

Cunoda Juki (Fotó: XPB)

„Növelni akarom az értékemet versenyzőként és bizonyítani akarom, hogy harcban lehetek. Nem tudom, hogy mi történik a Red Bullnál, de nagyon remélem, hogy mindezt ők is figyelembe veszik majd” – folytatta, majd egyértelművé tette, tudja, hogy a higgadtság az, amin javítania kell.

„Ez az, amit fejleszteni kell. Szóval dolgozom rajta és igen, javulni is fogok. Kettőnél több lépésre van szükségem, nemcsak egy lépésre. Bízom benne, hogy vissza is tudom igazolni (hogy valóban fejlődök). Rajtuk (a Red Bullon) múlik, akarnak-e. Én főleg az önkontrollra figyelek. Ezt leszámítva az önbizalmam rendben van. Folyamatosan fejlődök” – magyarázta.

„Arra kell építeni, amit elértem. De ez mindig nehezebb. Viszont tudom, mire kell törekednem. Nem tudtam, hogy ez (hogy mellőzzem a csapatrádiót) ennyi energiát igényel. Többet, mint amit a nyakamra és a G-erőkre fordítok. Biztos, hogy több időbe telik, míg megszokom. De legalább most már sikerült a dolog és biztos vagyok benne, hogy máskor is menni fog. Nem volt könnyű, a sisakomban összeszorítottam a fogaim (Szaúd-Arábiában)” – zárta gondolatát.

Cunoda Juki (Fotó: XPB)
Borítókép: Cunoda Juki (Fotó: XPB)

További tartalmak