Musorujsag
Élő Eredmények

Először tesztel F1-es autóval a Mercedes „csodagyereke”

Először tesztel F1-es autóval a Mercedes „csodagyereke”

Autosport
Még nem kaphat F1-es jogosítványt, de az ehhez szükséges kilométereket már gyűjteni kezdi a Mercedes fiatal tehetsége, Andrea Kimi Antonelli, aki komoly esélyes lehet a csapat 2025-ös ülésére is.

Gokartos gyerekként kezdte el támogatni a Mercedes Andrea Kimi Antonellit, ma már előkelő helyen szerepel a neve azon a listán, amit Lewis Hamilton lehetséges utódairól állított össze Toto Wolff. A csapatfőnök ugyan próbálja levenni a terhet az olasz reménységük válláról, ám nemrég ő maga is „csodagyereknek” nevezte Antonellit, és elismerte, akár már jövőre az F1-be és a csapatukba hozhatják őt.

Akár így lesz, akár másképp, az biztos, hogy a Mercedes kövezi már a 17 éves olasz F1-be vezető útját, melynek az idei Forma–2-es debütálás után egy újabb mérföldkövét most az első F1-es teszt jelenti majd.

Április 16-án Antonelli egy 2021-es Mercedest fog pályára vinni Ausztriában, a Red Bull Ringen, ahol életében először vezethet majd királykategóriás autót egy kétnapos teszt keretében. Beszámolók szerint ezt követően április 30-án Imolában újra autóba ülhet majd.

Antonelli a Forma–3-as lépcsőfokot kihagyva idén mutatkozott be a Forma–2-ben, ahol legutóbb Melbourne-ben egy 4. helyet szerzett a főversenyen. Miközben csapatának, a Premának az éve nem úgy indult, ahogy azt várták, az olasz így is meggyőzően kezdte a szezont, hiszen, az eddigi két közös versenyhétvégéjükön le tudta győzni csapattársát, a szintén sokra tartott Oliver Bearmant, aki Dzsiddában a Ferrari beugrójaként kapott sok dicséretet F1-es körökből.

Andrea Kimi Antonelli (Fotó: Mercedes)

Antonelli az F1-es szuperlicenchez szükséges pontokkal már rendelkezik, F1-es jogosítványt azonban mindaddig nem kaphat, míg nem tölti be a 18-at. Erre idén augusztus 25-én kerül sor. Addigra várhatóan már sok F1-es kilométere is lesz, hiszen a Mercedes az év során aktív tesztprogrammal készül számára.

A Max Verstappen óta az egyik legígéretesebb fiatal tehetségnek tartott versenyző F2-es és F1-es teljesítményének kiértékelése után a Mercedes már magabiztosabban hozhat döntést arról, mit kezdjen csiszolatlan gyémántjával 2025-ben. Nem csak az azonnali csapatba emelésre van lehetőségük, akár még egy évig az F2-ben tarthatják, vagy elhelyezhetik őt egy kisebb F1-es csapatnál is, például a Williamsnél, mint tették azt korábban George Russell-lel. Toto Wolff csapatfőnök azt mindenesetre már jelezte, hogy Antonellit nem szeretnék hagyni kicsúszni a kezeik közül, mint 2014-ben Verstappent a Red Bull-lal szemben.

Borítókép: Andrea Kimi Antonelli (Fotó: Mercedes)

További tartalmak