Musorujsag
Élő Eredmények

Nemzetközi gokartversenyt nyert Häkkinen lánya

Nemzetközi gokartversenyt nyert Häkkinen lánya

F1i, Speedweek
Megszerezte első nemzetközi gokartos győzelmét a korábbi kétszeres F1-es világbajnok, Mika Häkkinen 12 éves lánya, Ella. Édesapja korábban jelezte mindenben támogatja őt, de semmiképpen sem szeretne extra nyomást helyezni rá.

A finnek népszerű ex-versenyzőjének három gyermeke belekóstolt a versenyzésbe. Fia, Hugo hat évig gokartozott, pályafutását viszont – még azelőtt, hogy igazán berobbant volna – korán lezárta. Édesapja jelezte, Hugo túl stresszesnek érezte azt, hogy tanulmányai mellett a versenyzésre is komoly figyelmet kell fordítania, ezért inkább lemondott arról.

Most 9 éves fia, Daniel és 12 éves lánya, Ella a legidősebb fiúval ellentétben még kitart a versenyzői álmok mellett. Korából és tapasztalataiból adódóan jelenleg Ella jár előbb: idén már nemzetközi gokart-futamokon is indul. A hétvégén első győzelmét is megszerezte Olaszországban.

Ella az új Champions of the Future Academy nevű gokartos széria (a bajnokság idén indult, szervezői az F1 Academy-vel is együttműködnek) cremonai futamán másodikként ért célba az ausztrál James Anagnostiadis mögött, aki azonban a leintést követően időbüntetést kapott, így Häkkinen „megörökölte” az elsőséget.

Mika Häkkinen (Fotó: XPB)

A korábbi kétszeres bajnok tavaly nyáron a Speedweeknek lánya pályafutásáról is nyilatkozott, kiemelve, bízik a tehetségében és támogatja is őt, viszont kerülni akarja a nagy szavakat, mert semmiképpen sem szeretne extra nyomást helyezni Ellára.

„Nagyon tehetséges, igazán különleges és erős” – kezdte. „De nagyon óvatosnak kell lennem azzal kapcsolatban, mit mondok. A versenyzés világában ma női pilótákat keresnek. Ella nagyon szereti a versenyzést. Támogatom, amennyire csak tudom. Ha el akar jutni az F1-ig, mindent meg kell tennie azért, hogy elérje a célját, keményen kell dolgoznia.”

„Ha így tesz, meg tudja csinálni. Természetesen van tapasztalatom arról, hogyan kell felkészülni erre az egészre, és arról is, hogyan kell világbajnoki címet nyerni. Tehát bizonyos mértékig segítettem neki. De majd meglátjuk, hogyan alakul a dolog” – folytatta.

Ella Häkkinen (Kép: Champions of the Future Academy )
Borítókép: Ella Häkkinen (Kép: Champions of the Future Academy )

További tartalmak