Musorujsag
Élő Eredmények

Rendhagyó festéssel versenyez a McLaren a Japán Nagydíjon

Rendhagyó festéssel versenyez a McLaren a Japán Nagydíjon

McLaren
Egy művészt engedett az autója közelébe a McLaren F1-es csapata, az eredményt a szuzukai hétvégén a versenypályán csodálhatjuk.

Ahogy a versenyzők a sisakfestésüket, úgy a csapatok az autójuk kinézetét kezdték el egyre sűrűbben variálni az utóbbi években az F1-ben. A McLaren élen jár az efféle marketinglehetőségek kiaknázásában, a legújabb egyedi festését pedig az év negyedik nagydíjhétvégéjén, Japánban láthatjuk majd.

Az átalakított dizájnt szerdán leplezte le a McLaren.

Autójuk eddigi festése az oldaldobozokon, az airboxnál és az első szárnynál módosult. Az alkotást a MILTZ nevű japán művész jegyzi, aki hagyományos japán írásjegyeket ötvözött modern művészeti megoldásokkal, és így alkotta meg a felhőkön átrepülő sárkány motívumát, ami az F1 sebességét is szimbolizálja.

Ezzel a McLaren egyik szponzorának, a British American Tobaccóhoz tartozó Vuse márkának a Driven by Change kampányát népszerűsíti a csapat, amely már negyedik éve áll elő hasonló kezdeményezésekkel e kampány keretében.

„Amikor szabadúszó művész lettem, sosem hittem volna, hogy ilyen lehetőséget kaphatok. Ez a legnagyobb nemzetközi projektem, amit valaha csináltam” – mondta MILTZ. „Művészként igyekszem felépíteni egy arculatot, és szeretném, ha a művészetem hirdetné a japán íráskultúra gazdag hagyományát, amilyen az edomodzsi is, de modern jegyekkel.”

MILTZ alkotása egész hétvégén látható lesz a McLaren két autóján, Lando Norris és Oscar Piastri is ezzel versenyez Szuzukában.

Borítókép: Fotó: McLaren

További tartalmak