Musorujsag
Élő Eredmények

Sajtó: Az Audi ultimátumot adott Sainznak

Sajtó: Az Audi ultimátumot adott Sainznak

RacingNews365
A RacingNews365 információi szerint az Audi vezetői jelenleg Nico Hülkenberget és Carlos Sainzot szeretnék igazolni, már a 2025-ös szezonra is, a spanyol pedig ultimátumot is kapott a karikásoktól: állítólag április végéig döntenie kell arról, csatlakozik-e hozzájuk.

A német gyártó a háttérben gőzerővel készül a Forma–1-es debütálásra, ami 2026-ban lesz esedékes, amikor a cég átveszi a Sauber-istállót (nemrég bejelentették, hogy a svájci gárda egészét felvásárolják, ellenben a korábbi tervekkel). Eddig elsősorban a szerkezeti átalakításokról, a technikai felkészülésről és az anyagi oldalról esett szó.

Az utóbbi időben viszont egyre többet cikkeznek arról, kik lehetnek az Audi F1-es versenyzői. Ez persze érthető, egyre közelebb kerülünk ugyanis a 2026-os szezonhoz. Ráadásul a RacingNews365 úgy tudja, a németek már 2025-ben beültetnék választottjaikat a Sauberbe.

A lap korábban arról cikkezett, az egyik fő jelölt Nico Hülkenberg, aki rengeteg tapasztalattal bír és remek fejlesztőpilóta hírében áll, sőt a Sauber berkein belül is ismert, korábban ugyanis egy szezonon keresztül versenyzett náluk. A német szerződtetése nem tűnik körülményesnek, hiszen szerződése lejár a Haasszal és minden valószínűség szerint számára is vonzó, hogy az Audi számít rá.

Audi F1 koncepció autó (Fotó: XPB)

A másik jelölt a holland portál szerint Carlos Sainz. A spanyolt a Sauber jelenlegi vezérigazgatója, Andreas Seidl mindenképp le akarja igazolni, hiszen dolgoztak már együtt a McLarennél és Sainz meggyőzte őt arról, hogy érdemes csapatot építeni rá.

A csapatválasztás előtt álló (a Ferraritól távozni kényszerülő) Sainz és az Audi között lehet még egy kapocs, mégpedig a pilóta édesapja, idősebb Carlos Sainz, aki a télen egy Audival nyerte meg a Dakar ralit, jó kapcsolatot ápol tehát a márkával; egyesek szerint éppen ezért támogathatja is fiát abban, hogy válassza őket a következő szezonokra.

Az ő szerződtetése viszont mindennek ellenére várhatóan nehezebb lesz, hiszen a hírek szerint a Red Bull, a Mercedes és az Aston Martin is érdeklődik iránta. Bőven van tehát lehetősége, olyan alakulatoknál is, akik már most esélyesek a dobogóra, akár a győzelemre is.

A RacingNews365 a spanyol kapcsán megjegyzi, Seidl nem akar örökké a válaszára várni, ezért az Audi már most ultimátumot adott neki. Úgy tudják, hogy a Ferrari pilótájának április végéig válaszolnia kell a karikásoknak arra, csatlakozik-e hozzájuk. Nem maradt tehát túl sok ideje arra (már amennyiben az értesülés helyes), hogy eldöntse, részese akar-e lenni az épülő projektnek.

Borítókép: Carlos Sainz (Fotó: XPB)

További tartalmak