Musorujsag
Élő Eredmények

Vettel beismerte, foglalkoztatja a visszatérés gondolata

Vettel beismerte, foglalkoztatja a visszatérés gondolata

Sky
Elismerte Sebastian Vettel, hogy vonzza a Forma–1-es visszatérés gondolata, és az idei Le Mans-i szereplését sem zárta ki.

Újra a versenyzés gondolatával kacérkodik Sebastian Vettel. A 2022 végén visszavonult Forma–1-es világbajnok a múlt héten tesztelte a Porsche Le Mans-i 24 órás versenyre készített sportautóját, és tulajdonképpen minden kaput nyitva hagyott maga előtt a folytatásra. Azt már a teszt előtt tett bejelentésükben hangsúlyozta, hogy egyelőre nincsenek további tervei, csak látni szeretné, mit tud a hiperautó. Vettel nem zárta ki annak lehetőségét, hogy akár már az idei júniusi Le Mans-i versenyen is rajthoz álljon.

Szerdán a brit Sky csatornának adott interjúban elismerte, nem kizárt, hogy még idén újra versenyezni látjuk őt. „Talán. Még nem tudom. Teszteltem, mert kíváncsi voltam. Tudni akartam, milyen érzés, mert nyilván ez is egy versenyautó, de más kategória. De sok dolog foglalkoztat, nem feltétlenül csak az, hogy volán mögé ülhetek-e, az autón kívül is.”

A visszatérés gondolata nyilvánvalóan foglalkoztatja, bár még határozatlannak tűnik. „Igen, vonzó is, de nem is. Sok más dolog van, ami a versenyzésen kívül érdekel” – felelte a kérdésre, vonzónak találja-e a lehetőséget.

Konkrétan a Forma–1-es visszatérésről is kérdezték – ezt sem zárta ki.

„Vannak dolgok, amik izgatnak, ha rá gondolok, természetesen. De vannak dolgok, amik meg nem” – ismerte el Vettel, majd a kérdésre, mik izgatják, elmondta: „A borzongás, a sebesség, de legjobban azt hiszem, a versengés. Gyorsan vezetni nem az egyetlen dolog, inkább a versengés.”

A négyszeres világbajnoknak feltették a kérdést, felvette-e a kapcsolatot az F1-ben bárkivel. „Sokakkal beszélek, mert ismerem őket. De nem konkrétan. Nyilván megfordult a fejemben, gondolok rá, de nem ez a fő. Van otthon három gyerekem, elfoglalt vagyok, sok más dologra is gondolok.”

Sebastian Vettel (Fotó: Porsche)

A Mercedes ülésével már Lewis Hamilton februári bejelentése után hírbe hozták. „Beszélek Totóval, de nem tudom, hogy ez azt jelenti-e, hogy a Mercedesszel” – mosolygott Vettel. „Más dolgokról beszélünk, az ötleteimről és eseményekről, amiket tervezek a jövőben. Sok további csapatfőnökkel is beszélek erről, de nem csak a versenyzésről.”

Miután a riporter sokadszor is feltette neki a kérdést a visszatérésről, Vettel visszakérdezett. „Azt akarod, hogy visszatérjek. Miért?” Kiderült, hogy a műsorvezető fia nagy rajongója, Vettel megköszönte a támogatást, majd a beszélgetés végén jelezte, egyelőre ő maga sem tudja, hogy akar-e újra versenyezni. „Mint mondtam, nyilván vannak gondolatok, de egyelőre semmi konkrét.”

Borítókép: Sebastian Vettel (Fotó: Porsche)

További tartalmak