Musorujsag
Élő Eredmények

Vettel véleményezte a Horner-ügyet: „Körbe-körbe járunk”

Vettel véleményezte a Horner-ügyet: „Körbe-körbe járunk”

Sky
Négy világbajnok címet szerzett a Red Bull-lal és Christian Hornerrel, ma viszont már kívülállóként nézi a náluk zajló harcokat. Sebastian Vettel véleményt formált a botrányt kavaró Horner-ügyről.

A Red Bull első befutott saját nevelésű versenyzője volt Sebastian Vettel. Ő jegyezte a csapat első F1-es győzelmét, bajnoki címét, rekordokat döntöttek együtt, 2010 és 2013 között négy éven keresztül uralkodtak. A bikás csapat jelenleg második fénykorát éli Max Verstappennel, idén azonban a nagy sikerek mellett belefutott fennállása legnagyobb belső válságába is, ami a Christian Horner csapatfőnök körül kialakult botrányban csúcsosodott ki.

Horner ellen a télen belső vizsgálatot folytatott le a Red Bull, és bár végül felmentették és pozíciójában hagyták, ügye körül továbbra is sok a kérdőjel, köszönhetően annak, hogy a Red Bull céges magánügyként kezeli azt.

Vettel, aki a frontvonal ellentétes oldalain álló Christian Hornert és Helmut Markót is jól ismeri, a brit Sky csatornának nyilatkozva csatlakozott azon táborhoz, akik úgy vélik, jót tenne mindenkinek, ha tisztábban láthatnánk Horner ügyében és a női beosztottja által ellene felhozott vádak kapcsán.

„Sok találgatást hallani az év kezdete óta. Ilyen esetekben mindig nehéz mindent tudni. Egyszerűen jó lenne, ha nagyobb lenne az átláthatóság, hogy véleményt tudj formálni. Nehéz ez, amikor olvasol valamit, aztán egy másikat, majd az ellenkezőjét. Jelenleg csak körbe-körbe járunk”

– mondta a német.

Sebastian Vettel és Christian Horner (Fotó: XPB)

Hozzátette, szerinte sajnálatos, hogy ez és nem a sport áll a figyelem középpontjában. „Kár érte, mert Max nagyszerű munkát végez, a csapat, amelynél az én időmből sokakat ismerek, nagyszerű munkát végez a háttérben, de ez háttérbe szorul, mert valami más körül forog minden.”

Vettelt az ügy kapcsán a nők F1-en belüli helyzetéről is kérdezték, amin szerinte lehetne még mit javítani. „Az F1 változik, de ez egy régi vágású ágazat, sok tekintetben. Nincs sok nő, de a számok emelkednek. Amikor távoztam az F1-ből, sokkal több nő volt a paddockban, mint amikor az F1-be érkeztem. Nemcsak követik a sportot, dolgoznak is benne. Ez egy pozitív irányú változás, de úgy vélem – mint mindenhol máshol – még mindig van tér a fejlődésre” – vélekedett.

Borítókép: Fotó: Red Bull

További tartalmak