Musorujsag
Élő Eredmények

Megint balesettel kezdtek: a Williams kárjelentése Sargeant autójáról

Megint balesettel kezdtek: a Williams kárjelentése Sargeant autójáról

Williams, Auto Motor und Sport
Versenyt fut az idővel a Williams csapata Logan Sargeant balesete után. A tartalékautó nélkül versenyző gárda megerősítette, a váz ezúttal megúszta, az amerikai második szabadedzése azonban veszélyben.

Sorozatban második versenyhétvégéje indul balesettel és kapkodással a Williamsnek. Két héttel azután, hogy Alexander Albon első szabadedzésen történt hibája miatt végül le kellett mondania az egyik autója versenyeztetéséről a tartalékváz nélkül versenyző csapatnak, Szuzukában Logan Sargeant csapta a falnak a Williamsét az első gyakorláson.

Az amerikai, aki Albon ausztráliai javított alvázával versenyez a hétvégén, a Dunlop-kanyarban futott szélesre, majd a szegélykövön fennakadva elvesztette az irányítást a gépe felett.

Logan Sargeant autója (Fotó: XPB)

A baleset láttán egyből felmerült a kérdés, sérült-e a váz, és veszélybe került-e Sargeant újabb hétvégéje, ám James Vowles csapatfőnök a két szabadedzés között tartott sajtótájékoztatón megerősítette, az autó karosszériája ezúttal ép maradt.

Jelezte azonban, hogy a kár így is nagy, és emiatt kétséges, hogy Sargeant körözhet-e a második egy órában. A Williams közleményben szolgált friss információkkal.

„A Logan autójának az eső szabadedzésen történt balesetet követő első vizsgálata alapján jelentős a kár az első felfüggesztésnél és a váltónál, a váz azonban a jelek szerint rendben van. A csapat próbálja megjavítani Logan autóját a második szabadedzésre”

– közölték.

FRISS: A Williams időközben megerősítette, Sargeant kihagyja a második szabadedzést, mert a kár túl nagy volt ahhoz, hogy időben helyrehozzák az autót.

Az Auto Motor und Sport úgy tudja, a Sargeant autóján lévő első és hátsó szárnyból az amerikainak nem áll rendelkezésére tartalékpéldány, vagyis a sérülés miatt a folytatásban régebbi verziókra kell visszaváltania.

A Williams tartalékautó nélkül teljesíti az év első hétvégéit, e helyzet Miamiig biztosan nem változik. Mindez nagy nyomást jelent a versenyzők szempontjából, Sargeant pedig eleve nincs egyszerű helyzetben lélektani szempontból azok után, hogy csapata Albon miatt félreállította őt Melbourne-ben.

Vowles állítja, a mostani balesetéhez ennek semmi köze, és nem arról van szó, hogy versenyzőjük most bizonyítani próbált.

„Ez az emelkedő tetején történt, és nem igazán látta, milyen helyzetben van a pályán. Egyszerűen nem érzékelte teljesen, hogy merre volt és hol van a fű a külső íven, és a fűre tette a kerekét.”

„Nem egy olyan hibát láttunk, aminél a versenyző feszegette a határokat. Ez teljesen eltérő hiba volt. Frusztráló minden szempontból, hiszen nem volt az autója képességeinek a határán. Sokkal jobban fordulhatott volna, csak egyszerűen nem tudta, hol van az autója a pályán ahhoz képest, hogy mire számított. Szóval nem gondolnám, hogy ez egy reakció lett volna valakitől, aki nem vezetett Melbourne-ben” – magyarázta Vowles.

Borítókép: Logan Sargeant autója (Fotó: XPB)

További tartalmak