Musorujsag
Élő Eredmények

Sargeant: Ez egy buta hiba volt, nem szabadott volna megtörténnie

Sargeant: Ez egy buta hiba volt, nem szabadott volna megtörténnie

Autosport
Nem a hétvégéjébe, csak a szabadedzésébe került a hibája, ám Logan Sargeant önkritikusan elismerte, ennek nem lett volna szabad megtörténnie.

Ismét csak tizenkilenc autó alkotta a mezőnyt, és ismét az egyik Williams, Logan Sargeant volt a hiányzó. Két héttel azután, hogy a vázhiányban szenvedő csapata kispadra ültette őt Alexander Albon balesetét követően, az amerikai versenyző ezúttal magának köszönhette, hogy csak külső szemlélője volt az eseményeknek.

A Japán Nagydíj első szabadedzésének felénél Sargeant a pálya 7-es kanyarjában annyira széles íven fordult, hogy a jobb kerekei leértek a fűre. Először csak fennakadt a pálya szegélyén, aztán el is vesztette az irányítást, és nagy lendülettel csapódott a falnak.

A váza most nem sérült, ám átmenetileg így sem volt esélye a folytatásra, hiszen a kár olyan mértékű volt, hogy a csapat képtelen volt megoldani a második szabadedzésre.

Logan Sargeant (Fotó: XPB)

Főnöke, James Vowles egyszerű vezetői hibát emlegetett, melynél a szerinte határon sem lévő versenyzője elmérte, hol is halad a pályán, és nem érzékelte, hogy megcsípte a füvet. Sargeant maga is elismerte, ez buta hiba volt a részéről.

„Nem érzékeltem, hol is vagyok az autóval. Ez egy buta hiba volt, hogy őszinte legyek, nem szabadott volna elkövetnem, főleg nem az első szabadedzésen.”

„Szerencsére nem olyan hiba volt, mint a tavalyiak. Nem arról volt szó, hogy túlerőltettem. Mindenesetre kárt okoztam a csapatnak. Szerencsére jobban jöttem ki belőle, mint amilyen rosszul alakulhatott volna” – magyarázta Sargeant.

Logan Sargeant (Fotó: XPB)

Felmerült, talán elbizonytalanította az ausztráliai döntés és kihagyás, ám ő ezt tagadta. „Egyáltalán nem ütött ki. Valójában egy hét szünet után még frissebben is érkeztem erre a hétvégére, jobban készen álltam, mint valaha. Szóval nem vesztettem el az önbizalmam.”

„A mai után fenékbe billenteném magam, de nem volt köze ehhez. Ez egy vizuális hiba volt, és holnapra túlteszem magam rajta”

– bocsátotta előre.

Szerencséjére túl sokat végül nem vesztett a második edzés kihagyásával, hiszen a tréninget az eső zavarta meg. Csapattársa, Alexander Albon is csak 5 kört teljesített rajta, mérvadónak pedig nem számított ez az egy óra. Az első edzés második felének kihagyása már inkább lehet fájó számára, ám mivel ezúttal lesz autója a folytatásra, még módja is lesz javítani.

Borítókép: Logan Sargeant (Fotó: XPB)

További tartalmak