Musorujsag
Élő Eredmények

Japán Nagydíj: a dobogósok nyilatkozatai

Japán Nagydíj: a dobogósok nyilatkozatai

M4 Sport
Japában is magabiztosan nyert Max Verstappen a Red Bull pedig újabb kettős győzelemnek örülhetett a Honda hazájában, miután Sergio Pérez második lett. A dobogó legalsó fokára a hajrában két pozíciót is nyerő Carlos Sainz állhatott fel – nézzük, hogyan értékeltek ők hárman a leintést követően!

Max Verstappen (Red Bull) – 1. hely

„Nagyon jó futam volt! A rajtnál fontos volt, hogy az élen maradjak, majd az autó egyre jobb lett a futam során. Ebben talán a felhők is szerepet játszottak. Minden jól alakult, jó volt a taktika és a kerékcserék is. Az előző futam rosszul alakult, de most újra a csúcson vagyok. A szurkolók nagyszerűek itt a Honda hazájában, szóval ez egy remek futam volt. Érdekes lesz a kínai sprint… régen nem versenyeztünk ott és csak egy edzésünk lesz, ott kell felvenni a ritmust.”

Sergio Pérez (Red Bull) – 2. hely                   

„Nagyon jó hétvége volt ez az egész csapatnak. Két rajt volt és az újraindításkor mindig nagyon nehéz összeszedettnek maradni, de jól sikerült az indulás. A második jobban is, de nem tudtam Max elé kerülni. Ennek megfizettem az árát, mert hátrányban voltam a kiálláskor. A csere után Lando (Norris) elém került és nagyon keményen kellett nyomnom a közepeseken. A keményeken aztán már újra jobb volt. Kár az első etapért, ott nem volt olyan jó az egyensúly. Most jó lendületben vagyok. Tavaly az itteni volt talán a legrosszabb hétvégém, szóval, ha ilyen helyszíneken is jól megyek, ahol ennyi gyors és közepes kanyar van, mindenhol jók lehetünk! Ez tényleg jó hétvége volt!”

Carlos Sainz (Ferrari) – 3. hely

„Nagyon jó futamom volt és nagyon boldog vagyok, mert kemény volt a verseny, nagyon gyorsan koptak a gumik. Aztán felhősebb lett az idő és jobb lett a gumikopás. Azt hittem, az egy kiállás jó lehet, de végül kettőt csináltunk. Szóval előznöm kellett, ami Szuzukában sosem könnyű. Az utolsó sikánt jól kell bevenni ahhoz, hogy a célegyenesben lehessen előzni. A kiállás után tudtam, hogy versenyben vagyok, de úgy gondoltam nehéz lesz visszajutni az elejére. De végül sikerült, gyors voltam a keményeken, élveztem az etapot, lehetett nyomi és itt vagyok a dobogón. A kínai kemény hétvége lesz, mert sprintet tartanak, és olyan pályán megyünk, ahol évek óta nem volt futam, sőt újra is aszfaltozták. Most pihenünk egy kicsit, aztán padlógázzal megyünk Kínába!”

Borítókép: Fotó: XPB

További tartalmak