Musorujsag
Élő Eredmények

Piastri: A fejlesztések igazolják, a legjobb csapatok között vagyunk

Piastri: A fejlesztések igazolják, a legjobb csapatok között vagyunk

Speedcafe
A csapat versenyzője, Oscar Piastri úgy véli, a McLaren előző szezonban bemutatott, figyelemre méltó fejlesztési üteme bebizonyította, hogy az istálló tagadhatatlanul a Forma–1 legjobb alakulatai közé tartozik.

A McLaren gyengén, a mezőny utolsó harmadában kezdte a 2023-as évet, annak utolsó szakaszában viszont már több alkalommal is a Red Bull első számú kihívója volt: Katarban például ausztrál újoncuk, Oscar Piastri elsőként ért célba a sprintfutamon, míg a rutinosabb Lando Norris számos dobogós pozíciót gyűjtött.

A narancsosok ezt a nem mindennapi előrelépést intenzív fejlesztési programjuknak köszönhették: a szezon során több nagy csomagot is bevetettek és ezek rendre a várt javulást hozták. Piastri nemrég ezt a javulást hozta fel, amikor azzal érvelt, a McLaren újra az élcsapatok közé tartozik.

Ahogyan a tavalyi év második felében fejlődtünk, az figyelemre méltó volt” – nyilatkozta a Speedcafénak. „Nem azért mondom ezt, mert a McLaren versenyzője vagyok. Láttuk, hogy tavaly két csapat tett ilyen nagy előrelépést. Az Aston Martin 2022 után majd mi nagyjából a szezon közepén léptünk előre hatalmas mértékben.”

Fotó: XPB

„Az a tény, hogy ezt a nagy előrelépést meg tudtuk csinálni, roppant megnyugtató volt számunkra. Megnyugtató, hiszen láthattuk, hogy jó irányba haladunk és azt is, hogy jelenleg mi vagyunk az egyik legjobb csapat” – emelte ki.

Azt, hogy bízik bennük egy új szerződéssel is megerősítette, amikor 2023 végén hosszabbított. „Úgy gondolom jó úton haladunk afelé, hogy újra győztes csapat legyünk. A hosszabbítás kölcsönös volt. Egyetértettünk abban, hogy közösen akarjuk folytatni. Nagyon jó érzés, hogy mindkét irányba megvan ez a bizalom” – fogalmazott.

Motivációjával kapcsolatban megjegyezte, őt már az is mindennap kellő energiával tölti el, hogy eljutott a királykategóriáig és minden nap megélheti az álmát. „A munkám, amit végzek, őszintén, nem is munka. Versenyautókat vezetek, és nem is akármilyen versenyautókat, hanem a leggyorsabbakat. És ezért még fizetnek is.”

„Ha nem tudod értékelni, milyen szerencsés pozícióban vagy, akkor azt hiszem, valami nincs rendben veled. Ez nekem már elég motiváció. Vannak áldozatok az út során, főleg ha Európán kívülről jössz. Mindenkinek megvannak a maga nehéz döntései. Ami engem illet, az enyém kifizetődött. Azt csinálhatom, amit egész életem során csinálni akartam. Egyértelmű, hogy minden reggel ezért kelek fel és ez motivál a folytatásra is” – zárta gondolatát.

Oscar Piastri (Fotó: XPB)
Borítókép: Oscar Piastri (Fotó: XPB)

További tartalmak