Musorujsag
Élő Eredmények

Hamiltonnak még fogalma sincs, hogy áll át a Ferrarinál

Hamiltonnak még fogalma sincs, hogy áll át a Ferrarinál

Motorsport-Total
Még fogalma sincs Lewis Hamiltonnak, hogyan kezelje a csapatváltása miatt rá váró átállást, de el fog beszélgetni erről Toto Wolff-fal.

Már a szezonrajt előbb bejelentette Lewis Hamilton, hogy a mostani lesz az utolsó éve a Mercedesszel, 2025-től a Ferrarinál folytatja. Miközben állítása szerint fejben még teljes mértékben a jelenlegi csapatánál van és az ottani feladataira összpontosít (ahogy nemrég fogalmazott: „le akarja gyilkolni a többi csapatot”), az idény végén el fog jönni a pillanat, amikor már kirekesztik a jövőt érintő munkából a Mercedesnél, neki pedig el kell kezdenie kiépíteni a kapcsolatait Maranellóban.

Mivel Hamilton a 2007 óta íródó pályafutása során csupán egyszer váltott csapatot, és az is 12 éve történt, nincs nagy tapasztalata az átállás terén, és elismerte, emiatt bizonytalan is, hogy hogyan kéne csinálnia.

„Azt hiszem, egy Totóval való beszélgetéssel fogjuk kezdeni, mert nem tudom, hogyan kéne ezt kezelnem”

– ismerte el Hamilton.

Az akkor még mclarenes Hamilton a 2012-es mercedeses megállapodását egészen későn, ősszel kötötte meg és jelentette be, így az akkori más helyzet volt. „Akkor ha jól emlékszem, december előtt nem érkeztem meg a Mercedeshez, akkor teljesítettem az üléspróbát a szezonra. Nem igazán tudom, ezúttal hogyan fogom csinálni, de mindenekelőtt szeretnék szépen zárni itt.”

Lewis Hamilton és Charles Leclerc (Fotó: XPB)

Hamilton hangsúlyozta, továbbra is szívügye a Mercedes, értük küzd. „Minden energiámat erre fordítom, hogy rájöjjünk, hogyan térhetnénk vissza az élre. Hogyan dolgozhatnék az embereimmel? Lehetnének jobbak a megbeszéléseink? Tudok jobb irányt mutatni?”

„Elsősorban versenyző vagyok, szóval nyerni akarok. A következő éven való gondolkodás pedig nem fog előrébb vinni ilyen szempontból” – állapította meg a hétszeres világbajnok.

Borítókép: Charles Leclerc és Lewis Hamilton (Fotó: XPB)

További tartalmak