Musorujsag
Élő Eredmények

Horner és Pérez fogadásának nyertese: Ecclestone

Horner és Pérez fogadásának nyertese: Ecclestone

Autosport
A Red Bull csapatvezetője, Christian Horner elárulta, a hétvégén kötött egy fogadást versenyzőjével, Sergio Péreznek, amit ő ugyan elbukott, annak igazi győztese mégsem a mexikói, hanem az F1 korábbi ügyvezetője, Berine Ecclestone lett.

A Red Bull-istállótól nem áll messze a fogadás: a tanácsadó, Helmut Marko többször kockáztatta már a pénzét a címvédő, Max Verstappen mérnökével (legutóbb a bahreini időmérő után ismerte el, volt egy 50 eurós tét, amit zsebre tehetett), Gianpiero Lambiasével. Most a csapatfőnök, Christian Horner beszélt arról, fogadást kötött Sergio Pérezzel.

A tét itt komolyabb volt (Horner annyit árult el, egy nagyobb összegben egyeztek meg), Péreznek pedig az első sorba kellett kerülnie ahhoz, hogy elnyerje azt főnökétől. Horner azért ment bele a játékba, mert Pérez időmérőn sosem volt még jobb negyediknél Szuzukában.

Mivel a rutinos mexikói második lett, ráadásul csak 66 ezredmásodperccel maradt el a pole pozíciót szerző Max Verstappentől. Ezzel tehát megnyerte a fogadást, a pénz viszont csak rövid ideig volt nála, a hétvége előtt ugyanis kötött még egy fogadást, mégpedig a Forma–1 korábbi ügyvezetőjével, Bernie Ecclestone-nal.

Bernie Ecclestone (Fotó: XPB)

És nagyon úgy tűnik, azt elbukta. „Fogadtam Pérezzel, hogy az első sorba kerül-e, mivel eddig a negyediknél sosem volt jobb kvalifikációs eredménye Szuzukában. De aztán, ahogy megnyerte a fogadást azt mondta, ugyanannyival tartozik Bernie Ecclestone-bak” – fogalmazott.

Szóval, végül továbbadta a pénzt Bernie-nek, aki tehát Sergio eredmények a kedvezményezettje lett. Vagyis a jó öreg Bernie még mindig pénzt keres (rajtunk), pedig már nincs is itt” – tette hozzá viccesen, majd komolyabbra fordította a szót és ismét megdicsérte Pérezt, aki másnap a futamon is második lett, vagyis megszerezte idei harmadik dobogós helyezését.

Különösen erős hétvégéje volt. A csapattársához képest egy tizeden belül volt a kvalifikáción. A futamon aztán erős volt a versenytempója, pedig értelemszerűen hátrányban volt amiatt, hogy vissza kellett zárkóznia a forgalomban” – emelte ki.

Sergio Pérez (Fotó: XPB)
Borítókép: Sergio Pérez és Christian Horner (Fotó: XPB

További tartalmak