Musorujsag
Élő Eredmények

Hülkenberg fél csodája: kis híján Japánban is összejött a pont

Hülkenberg fél csodája: kis híján Japánban is összejött a pont

RN365
A Haas versenyzője, Nico Hülkenberg úgy érzi, a Japán Nagydíjon is összejöhetett volna a pontszerzés, autójának ugyanis megvolt a tempója ahhoz, hogy a legjobb tízben végezzen, a második rajtnál viszont esélyei komoly ütést kaptak.

A vártnál sokkal jobban kezdte az évet a Haas-istálló: a szezonnyitó előtt a vezetők és a versenyzők is roppant óvatosan nyilatkoztak az esélyeket illetően, a pontszerzés azonban már Szaúd-Arábiában összejött, Ausztráliában pedig megismételték ezt az eredményt. Sőt, Melbourne-ben mindkét autóval a legjobb tíz között végeztek.

A Japán Nagydíj előtt ismét óvatosabban fogalmaztak, kiemelve, a pálya karakterisztikája nem illik annyira autójukhoz, mint a szaúdi vagy az ausztrál. Ehhez képest Nico Hülkenberg a futam után arról beszélt, Szuzukában is összejöhetett volna a pontszerzés.

A második rajtnál azonban pozíciókat veszített, így már a kezdésnél hátrányba került. Autójának tempója viszont ismét rendben volt, így végül tizenegyedikként ért célba. Felzárkózását ő maga „fél csodaként” jellemezte. Értelemszerűen arra utalva, hogy a rossz kezdés után az igazi csoda az lett volna, ha zsinórban harmadszor pontot szerez.

Nico Hülkenberg (Fotó: XPB)

„Az első rajt nagyon jó volt, a másodiknál viszont visszaestem, amint felengedtem a kuplungot” – kezdte összegzését. „Ki kell derítenünk, mi történt. Őszintén, az egy kicsit meglepett, hogy sikerült visszazárkózni oda, ahol célba értem.”

 „Szerintem ez egy fél csoda volt. Ez is mutatja, hogy a tempónk nagyon jó volt. Nyilvánvaló, hogy próbáltam olyan gyorsan menni, amennyire csak tudtam, miközben a lehető legjobban akartam menedzselni a gumikat. Kár érte, mert valószínűleg harcban lehettünk volna Jukival (Cunoda), vagy le is győzhettük volna őt” – utalt a tizedikként célba érkező japán riválisra.

Rámutatott ugyanakkor arra is, hogy a maximum a tizedik helyezés lett volna, a mezőny első fele ugyanis még mindig komoly előnyben van. „Egy pontot szerezhettünk volna. De (Lewis) Hamilton már 50 másodperces előnyben volt. Szóval, ő már elérhetetlen volt” – fogalmazott.

Nico Hülkenberg (Fotó: XPB)
Borítókép: Nico Hülkenberg (Fotó: XPB)

További tartalmak