Musorujsag
Élő Eredmények

Sainz elmondta, mikorra érheti utol a Ferrari a Red Bullt

Sainz elmondta, mikorra érheti utol a Ferrari a Red Bullt

F1
Carlos Sainz szerint még idén véget vet a Ferrari a Red Bull-fölénynek, de hogy a bajnokság szempontjából nem lesz-e túl késő…

A melbourne-i sikere után újra a Red Bull mögé szorult a Ferrari Japánban, csapatuk mégis elégedett volt. Az előző három versenyhez hasonlóan most is a dobogón zártak, Carlos Sainz harmadik helye és Charles Leclerc negyedik pozíciója pedig jelezte, a Scuderia egy olyan pályán is képes a Red Bull első számú üldözője lenni, amelyen a múlt évben még komoly nehézségei voltak a gyors kanyarok és az erőteljes gumikopás miatt.

A Ferrari vereségek ellenére jó hangulatának hátterében az áll, hogy a csapat úgy érzi, lendületben van, a fejlődése folyamatos és jó ütemű. Már hetek óta mondogatják: tudják, hogy a Red Bull ellen ez még mindig kevés, de hiszik, hogy a készülő fejlesztéseikkel állandó kihívói lehetnek Max Verstappennek.

Sainz a szuzukai futamot követő sajtótájékoztatón kifejtette: szerinte nem az a kérdés, hogy utolérhetik-e idén a Red Bullt, inkább csak az, időben érik-e utol ahhoz, hogy a bajnokságban is ellenfeleivé válhassanak.

„Egyértelműen előnyben lesznek a szezon első harmadában, illetve addig, amíg nem hozunk egy-két fejlesztést, ami lehetővé teszi, hogy rendszeresebben harcoljunk velük. De addigra talán már túl késő lesz a jelenlegi bajnoki előnyük ismeretében. Ehhez több Ausztráliára van szükségünk”

– utalt arra, hogy most még csak bizonyos típusú pályákon és némi segítséggel tudnak lépést tartani.

Hozzátette: „Nem olyan csapatnak ismerem a Red Bullt, hogy gyakran elkövetnek efféle hibákat. Kár érte, mert kihagytam egy versenyt is, ami a magam és a csapat szempontjából is sokba kerülhet a bajnokságban. Egy versennyel kevesebbünk van.”

„Ugyanakkor mindent meg fogunk próbálni. Ez ráadásul az utolsó évem a Ferrarival, szóval nincs vesztenivalónk, mindent elkövetünk, hogy jóvá tegyük ezt” – fogalmazott a spanyol.

Carlos Sainz (Fotó: XPB)

Verstappen biztosra veszi, hogy nem lesz sétagalopp számukra az egész év, és arról is meg van győződve, hogy bizonyos pályákon sebezhetőek lesznek. „Tudjuk, hogy lesznek pályák, ahol talán kicsit nehezebb dolgunk lesz. Ezeken próbáljuk majd a legtöbbet kihozni belőle, miközben talán más csapatok is nyerni fognak” – bocsátotta előre.

A kérdésre, mely pályákon lát esélyt a Red Bull botlására, elmondta:

„A múlt alapján eddig az utcai pályákon általában véve nehezebb dolgunk volt. Az autónk javult kicsit a lassú kanyarokban, de az utcai pályák nemcsak lassúak, a vezethetőség is számít, a kerékvetők, az egyenetlenségek kezelése, általában véve az útfekvés.”

„Ezek a dolgok egyelőre bizonytalanságot jelentenek, nem tudjuk, mennyit javultunk bennük. Meglátjuk” – tekintett előre a címvédő.

Borítókép: Max Verstappen és Carlos Sainz (Fotó: XPB)

További tartalmak