Musorujsag
Élő Eredmények

Eladó a csapat? Reagált az Alpine

Eladó a csapat? Reagált az Alpine

Crash
Az Alpine határozottan cáfolta azt a híresztelést, miszerint a Renault a gyenge eredmények hatására fontolóra vette az alakulat eladását. Szóvivőjük röviden, tömören kijelentette: a pletykák hamisak!

A Motorsport olasz kiadása szerdán arról írt, hogy a Renault anyavállalata a jelenleg Alpine néven futó Forma–1-es alakulat eladását is fontolóra veheti, miután a felzárkózással kapcsolatos tervek kisiklani látszanak. 2024-ben ugyanis nemhogy a dobogós helyezésekért nem harcolnak, hanem négy hétvége alatt még pontot sem gyűjtöttek.

A lap arról írt, a Renault kemény feltéteket tervez szabni, annak ugyanis, aki felvásárolja az alakulatot az 2029-ig mindenképpen az ő erőforrásait kell használnia, a 2026-os szabályoknak megfelelő motorok tervezése ugyanis már folyamatban van.

Miután a cikk „bejárta a nemzetközi Forma–1-es sajtót”, a Crash.net gyorsan felkereste az Alpine-t, hogy a megjelentek valóságtartalmáról érdeklődjön. A franciák szóvivőjének válasza meglehetősen rövid és ugyanennyire határozott volt (jó kérdés persze, hogy ezzel sikerül-e végleg pontot tenniük a pletykák végére).

Fotó: XPB

„A pletykák és a különböző sztorik azzal kapcsolatban, hogy a (Forma–1-es) csapat eladó, hamisak” – fogalmazott egyértelműen a felkeresett szóvivő. „Kategorikusan kijelenthető, hogy a csapatunk nem eladó” – tette hozzá.

Ami a folytatást illeti, az Alpine vezetői és versenyzői többször jelezték, mindent megtesznek majd annak érdekében, hogy csökkentsék lemaradásukat, ami a hírek szerint elsősorban autójuk „túlsúlyából” fakad. Ennek csökkentését célozva már a múlt hétvégi Japán Nagydíjon is bevetettek néhány újítást, kiemelve, hogy ezeket több hasonló is követi.

A csapatvezető, Bruno Famin eközben nem győzi hangsúlyozni, tisztában vannak azzal, hogy jelenleg elmaradnak attól a helyezéstől, ahol lenniük kell. A tavaly kinevezett sportvezető nemrég egészen egyszerűen kijelentette, „nem elfogadható” a jelenlegi teljesítmény.

Bruno Famin (Fotó: XPB)
Borítókép: Fotó: XPB

További tartalmak