Musorujsag
Élő Eredmények

Megnyitotta silverstone-i létesítményét az Andretti

Megnyitotta silverstone-i létesítményét az Andretti

Andretti
Az Andretti Global továbbra sem adja fel a Forma–1-es álmokat, sőt a felkészüléssel sem áll le, annak ellenére, hogy a királykategória az év elején elutasította nevezését. Most arról adtak hírt, hogy új létesítményt nyitottak Silverstone-ban.

A több szériában is eredményes alakulatot futtató Michael Andretti hosszú évek óta próbál bekerülni a királykategóriába – sikertelenül. Hiába akart először felvásárolni egy meglévő alakulatot, majd hiába adta be nevezését 2023-ban, amit egyébként az FIA első körben elfogadott, az F1 viszont januárban visszadobta azt.

Az amerikaiak erre higgadtan reagáltak, aláhúzva, ők továbbra is folytatják a munkát és készülnek arra, hogy leghamarabb 2026-ban csatlakozhassanak a mezőnyhöz. Jelezték például, hogy zajlik új amerikai főhadiszállásuk építése, annak egyik legfontosabb részlege pedig az F1-es lesz.

Most arról adtak hírt, hogy a továbbra is folyamatban lévő F1-es projekt részeként új gyárépületet nyitottak Silverstone-ban. „Belevágtunk a felkészülés következő szakaszába és megnyitottuk az új brit létesítményünket Silverstone Parkban. Az Andretti Cadillac körülbelül 80 dolgozójának abban a megtiszteltetésben volt része, hogy felavathatta a csapat új brit otthonát” – írták.

Kiemelték, a szóban forgó létesítmény dolgozói a folytatásban szorosan együtt fognak működni az alakulat többi egységnél szolgálatot teljesítő kollégákkal. „Ez egy önálló létesítmény lesz, ami a helyzet alakulásának megfelelően bővítheti tevékenységi körét.”

Kép: Andretti Global

„Gyártási egységek kapnak helyet a létesítményben, ideértve a minta, a modell és a gépműhelyeket, az ADM-et, az elektronikai részleget valamint a kutatási és fejlesztési osztályt. Ezen felül további irodák és tárgyalótermek is lesznek. Ez az épület együtt fog működni a főhadiszállással és Banbury-vel, ahol a Forma–E-s csapat dolgozik” – folytatták.

Az F1-es projektet felosztottuk Silverstone, Indiana és Észak-Karolina között. Az előkészületek már régen elkezdődtek és olyan kritikus tevékenységekre összpontosítunk, mint a kulcsfontosságú személyzet toborzása, az aerodinamikai és mechanikai tervezést és a járműdinamikát” – emelték ki.

Mivel minden Forma–1-es csapatnak Európában (a legtöbbnek ezen belül is az Egyesült Királyságban) van a főhadiszállása, Andrett is belátta annak fontosságát, hogy nekik is kell egy létesítmény a térségben. „Amerikai csapatot építünk, de az európai bázis egy remek módja annak, hogy bevonzzuk a legjobb F1-es tehetségeket.”

A csapattulajdonos egy rövid, közösségi médiában megjelent interjúban a beruházás kapcsán utalt arra is, hogy a jövőben a Forma–2-ben és a Forma–3-ban is szeretnének szerepet vállalni, hogy ezzel még jobban integrálódjanak az európai versenyzésbe. Jelezte, ezzel a fiatal amerikaiaknak is jobb lehetőségeket biztosíthat, ugyanakkor a program nemcsak rájuk fókuszálna.

Fotó: XPB
Borítókép: Kép: Andretti Global

További tartalmak