Musorujsag
Élő Eredmények

Ralf Schumacher a váltást tanácsolja Hülkenbergnek

Ralf Schumacher a váltást tanácsolja Hülkenbergnek

Sky
A honfitárs, Ralf Schumacher azt tanácsolja Nico Hülkenbergnek, ne kötelezze el magát hosszabb távra a Haas mellett, az amerikai alakulat ugyanis elsősorban ugródeszkának jó egy olyan fiatal számára, mint Oliver Bearman.

A rutinos német tavaly tért vissza a mezőnybe egy hosszú, hároméves kihagyás után (ez alatt az időszak alatt csupán beugrósként indult néhány viadalon), stabil és kiugróan jó időmérős eredményeivel pedig hamar felhívta magára a figyelmet. Nemcsak a szakértők és a szurkolók, hanem a rivális alakulatok között is.

A hírek szerint ugyanis az Audi szeretné megszerezni őt a 2026-ban induló gyári alakulatához: a debütálást megelőzően pedig jövőre a Saubernél versenyeztetnék, hogy egy év alatt megismerje a környezetet valamint a munkatársakat is.

Hülkenberg honfitársa, a korábbi F1-es versenyző, Ralf Schumacher a téma kapcsán inkább a váltást javasolja, hiszen továbbra sem látja a potenciált a Haasban, noha az istálló a 2024-es évet a tavalyinál jóval magabiztosabban kezdte (nagyon úgy tűnik, hogy a télen sikerült megoldaniuk a gumikezelési problémákat, melyek 2023-ban megnehezítették a dolgukat).

Oliver Bearman (Fotó: XPB)

„Nem biztos, hogy nem” – felelte, amikor arról kérdezték, Hülkenbergnek a 2025-ös szezonra is maradnia kellene-e a Haasnál. „Minden bizonnyal remek csapat, és minden jobb lesz ott is, de a struktúra nem” – tette hozzá.

„Ez a struktúra nem a jövőbe néz. A befektetések függőben vannak, de nem valósulnak meg, mert a csapattulajdonosnak, Gene Haasnak más ötletei vannak. Ez egy jó kis csapat az olyan újoncok számára, mint Oliver Bearman” – utalt a Ferrari védencére, aki a hírek szerint esélyes arra, hogy a Haasnál 2025-ban állandó versenyző legyen.

Hülkenberg egyébként eddig elégedett a Haas fejlődésével, de jelezte még többet vár csapatától. „A kiindulópont most teljesen más, mint tavaly volt. Tavaly a futamon rossz irányba mentünk. Most más irányba, most lépést tartunk. Boldog vagyok, és még többre vágyom” – mondta.

Nico Hülkenberg (Fotó: XPB)
Borítókép: Nico Hülkenberg (Fotó: XPB)

További tartalmak