Musorujsag
Élő Eredmények

Sajtó: Épül a második F1-es pálya Kínában

Sajtó: Épül a második F1-es pálya Kínában

GD Today
Helyi sajtóhírek szerint Kuangtung tartományban, nagyjából 1200 kilométerre a Kínai Nagydíjnak otthont adó Sanghaji helyszíntől épülhet meg az ország második Forma–1-es futamrendezésre is alkalmas versenypályája.

A királykategória a jövő hét végén tér vissza Kínába, ahol a világjárvány óta egyetlenegy futamot sem rendeztek, a helyszínről viszont egy pillanatig sem mondott le a sportág vezetősége, hiszen hosszú évek óta kiemelt piacként tekintenek az országra és hatalmas potenciált látnak a helyi szurkolóbázisban (ez Csou Kuan-jü debütálásával még népesebbé vált).

Olyannyira, hogy többször felmerült, Kína akár egy második Forma–1-es futamnak is otthont adhat a jövőben. Konkrétumokról eddig csak keveset olvashattunk, a héten azonban helyi sajtóhírekre alapozva több forrás is arról írt, megvan a jelölt.

A GD Today információi szerint egy komoly beruházás keretén belül Kuangtung tartományban épülhet a második Forma–1-es futamrendezésre alkalmas versenypálya. A létesítmény a tervek szerint több kategória fogadására is nyitott lesz, miután egyfajta „motorsport parkot” szeretnének létrehozni a térségben.

Fotó: XPB

A szóban forgó pálya az előző években megfigyelhető trendekkel ellentétben nem városi, hanem egy „klasszikus épített” aszfaltcsík lesz a tartomány legnépesebb városának, a jelenlegi egyetlen kínai futamnak otthont adó Sanghajtól nagyjából 1200 kilométerrel található Kantonnak a közelében.

A pálya egy komolyabb befektetés keretén belül épülhet fel, amire nagyjából 109 millió angol fontnak megfelelő jüant költenek. Ezt a projektet és így magának a „kantoni nemzetközi versenypályának” a létrehozását is kulcsfontosságú építkezési programnak minősítették. Arról, hogy a létesítmény mikorra készülhet el, egyelőre nem érkeztek hírek.

Tény, az új helyszínnek számos kihívóval kell „versenybe szállnia”, egyre több ország akar ugyanis beszállni, vagy visszatérni az F1-be. Számukra lehet reménykeltő, hogy a tervek szerint a következő években több helyszín is rotációs rendszerben rendezne futamot, vagyis lenne hely az újak számára.

Fotó: XPB
Borítókép: Fotó: XPB

További tartalmak