Musorujsag
Élő Eredmények

Verstappen a Newey-pletykákról: „Ha valaki menni akar, azt néha nem lehet meggátolni”

Verstappen a Newey-pletykákról: „Ha valaki menni akar, azt néha nem lehet meggátolni”

Motorsport, Motorsport-Total
Max Verstappent megkérdezték, mit szólna hozzá, ha csapata, a Red Bull elveszítené a sikerkovácsként emlegetett Adrian Neweyt.

Mike Krack csapatfőnök pénteken Szuzukában egy határozott „Nem”-mel tagadta, hogy a brit istálló komoly ajánlatot tett a Red Bull sztártervezőjének, Adrian Neweynak, a találgatásoknak viszont ezzel nem vetett véget. A két hete az olasz Motorsport újságírója, Roberto Chinchero számolt be arról, hogy Lawrence Stroll csapatfőnök Szaúd-Arábiában egyeztetett Neweyval, és ezt az értesülést Krack kijelentésétől függetlenül egyes források továbbra is helytállónak tartják.

Helmut Marko tanácsadó szerint nem újdonság, hogy Neweyt ajánlatokkal bombázzák a riválisok. A Christian Horner csapatfőnök körül kialakult feszültségek pedig több médium szerint is növelhetik annak esélyét, hogy az Aston ezúttal sikerrel járjon.

Szuzukában Max Verstappent is kérdezték arról, mit szólna Newey elvesztéséhez. „Nem beszéltem erről Adriennel. Nem tudom, mi történik. Nem is foglalkozom ilyesmivel, csak síeltem, nem volt időm olvasgatni” – felelte Verstappen, aki a nagydíjhétvége előtti napokat a hegyekben töltötte Japánban.

„Természetesen jó lenne, ha a csapatnál mindenki együtt maradna, de ha valaki menni akar, azt néha nem lehet meggátolni”

– tette hozzá.

Ezt a mondatot a közelmúltban egyébként már hallottuk: Christian Horner sütötte el Verstappen esetleges idő előtti távozása kapcsán…

Max Verstappen, Christian Horner, Adrian Newey, Sergio Pérez (Fotó: Red Bull/Getty Images)

Verstappen hangsúlyozta, bár Newey a kulcsemberük, nem csak rajta múlik a Red Bull sikeressége. „Adrian szerepe az évek során változott. De mindenkinek fontos szerepe van a csapaton belül a sikereinkben” – emelte ki.

Ugyanezt emelte ki Helmut Marko is. „Sokan hozzájárulnak ahhoz, hogy az autónk gyors. De természetesen jobb lenne, ha Adrian velünk maradna. Nagyon sok tudást és tapasztalatot vinne át egy másik csapathoz” – mondta a tanácsadó, aki azt is kiemelte, hogy Newey személye és kultusza fiatal mérnököket is a csapathoz vonz.

Borítókép: Max Verstappen és Adrian Newey (Fotó: Red Bull/Getty Images)

További tartalmak