Nemzeti Sportrádió
Most szól:
Élő Eredmények

„Alonso a mi A-, B- és C-tervünk”

„Alonso a mi A-, B- és C-tervünk”

AS
Az Aston Martin tanácsadó-nagykövete állítja, csapatuk kizárólag Fernando Alonsóval tudja elképzelni a folytatást, és mindent meg is tesz a kétszeres világbajnok megtartásáért.

Már az előszezon óta igencsak élénk a Forma–1-es versenyzőpiac, és Fernando Alonso 42 évesen is annak egyik kulcsszereplője tud lenni. Az Aston Martin versenyzőjének év végén jár le a szerződése jelenlegi csapatával, és nevét a Mercedesszel és a Red Bull-lal is összefüggésbe hozták már.

Ő maga Szuzukában egyértelmű utalást tett rá, hogy mindenekelőtt egy versenyképes autót szeretne, amivel sikereket érhet el, ám ilyen szempontból egyelőre sem az Aston Martin, sem a Mercedes nem tudta még meggyőzni őt.

A zöld csapat részéről Mike Krack csapatfőnök mindazonáltal jelezte, folytatni akarják az együttműködésüket a kétszeres világbajnokkal, és ennek lehetővé tételéért agresszívan fejlesztik az autójukat, és próbálnak megfelelni a spanyol magas elvárásainak.

Miközben a találgatások szerint az Aston Martin Carlos Sainz, de akár még Max Verstappen számára is egy lehetőséget jelenthetne, a márka tanácsadója és nagykövete, Pedro de la Rosa állítja, Silverstone egyáltalán nem készül más forgatókönyvekkel, mindent megtesz Alonso maradásáért.

„A legfontosabb, hogy okot adjunk neki a velünk maradásra, és a lehető legjobb autót kínáljuk neki” – jelentette ki a korábbi versenyző a Cadena SER spanyol rádió műsorában.

„Alonso nagyon jól dolgozik, nagyon elégedett a csapattal. Azt akarjuk, hogy nálunk maradjon, mert nagyon fontos egy F1-es csapat számára, hogy legyen egy olyan értékes embere, mint Fernando.”

„A mostanihoz hasonló eredményekkel és az autó fejlesztésével több okot fogunk adni neki arra, hogy minket válasszon” – ígérte De la Rosa, utalva a szuzukai 6. helyre.

Fernando Alonso (Fotó: XPB)

Miközben az Aston Martinnak nyilvánvalóan vannak vetélytársai Alonso megtartása szempontjából, De la Rosa szerint ők eközben nem tervezgetnek más versenyzőkkel.

„A csapaton belül nem is fontolgatunk más lehetőséget. Azon dolgozunk, hogy Alonso maradjon, és úgy dolgozunk, mintha maradna. Nem létezik B-terv, a mi A-, B- és C-tervünk is Fernando. Nem keresünk alternatívát, a csapat nagyon elégedett Fernandóval és Lance-szel (Stroll)”

– jelentette ki a spanyol.

„A csapat mindent elkövet. Voltak kisebb fejlesztéseink Szuzukában, és nagyon érdekes és ambiciózus fejlesztési programmal készülünk a következő versenyekre. Fontos eszköz Fernando meggyőzése szempontjából az autónk fejlesztése, és hogy egyre versenyképesebbé váljunk” – nevezte meg Alonso megtartásának kulcsát a spanyol, aki előrebocsátotta, az Aston a következő nem-sprintes hétvégére, Imolára készül további komolyabb újításokkal.

Borítókép: Fernando Alonso (Fotó: Aston Martin)

További tartalmak