Musorujsag
Élő Eredmények

Hivatalos: Alonso marad az Aston Martinnál!

Hivatalos: Alonso marad az Aston Martinnál!

Aston Martin
Derült égből villámcsapásként, csütörtök délután az Aston Martin bejelentette, meghosszabbította kétszeres világbajnokának, Fernando Alonsónak a szerződését. A spanyol több évre kötelezte el magát csapta és így a Forma–1 mellett.

Miután hivatalossá vált, hogy Lewis Hamilton távozik a Mercedestől és 2025-től a Ferrari versenyzője lesz, úgy tűnt, Fernando Alonso lesz a pilótapiac egyik főszereplője, a kétszeres bajnoknak ugyanis épp a szezon végén járt le előző szerződése és a csillagosok mellett adott esetben a Red Bull is elérhető célpont lehetett volna számára.

A sajtóban össze is hozták a bikásokkal és a Mercedesszel is, ő maga viszont jelezte, első körben arról kell döntenie, folytatni akarja-e 2001 óta tartó Forma–1-es pályafutását. Ezt a kérdést úgy tűnik, gyorsan eldöntötte – csütörtökön ugyanis bejelentette, a csapatnál marad.

Ez persze nem volt teljesen előzményektől mentes: az Aston Martin többször jelezte, a folytatást mindenképpen Fernando Alonsóval képzelik el, a spanyol pedig a Mercedesszel kapcsolatban nemrég megjegyezte, mivel a csapat most mögöttük van, annyira nem is vonzó opció számára…

A pletykák és a kétszeres világbajnok folytatást illető óvatos megjegyzései után mégis meglepő volt az a rövid videó, amivel csapata megerősítette maradását. Ebben a spanyol besétál a képbe, leül egy fotelbe, kimérten bemutatkozik, majd közli: „Itt maradok!”

Fotó: Aston Martin

A csapat kommunikációjából az is kiderült, hogy a kétszeres világbajnok hosszabb távú szerződést kötött, vagyis 2025 és 2025 után is az Aston Martin-istálló tagja lesz. Ez egyet jelent azzal, hogy a 2026-ban induló új érában is az F1-es mezőny tagja lesz, és ismét együtt dolgozhat a Hondával, miután a japánok az Aston Martin gyári szintű motorpartnerei lesznek.

Fantasztikus hír, hogy biztosítottuk Fernando hosszú távú jövőjét az Aston Martinnál” – fogalmazott a csapatfőnök, Mike Krack. „Az előző 18 hónapban erős munkakapcsolatot építettünk ki: ugyanolyan eltökéltek vagyunk és sikerre akarjuk vinni ezt a projektet.”

„Folyamatosan egyezettünk az előző hónapokban és Fernando tartotta a szavát: amikor eldöntötte, hogy folytatni akarja a versenyzést, először velünk tárgyalt. Jelezte, hogy hisz bennünk, ahogy mi is benne. Fernando sikeréhes, jobban vezet és fittebb, mint valaha. Elkötelezett aziránt, hogy az Aston Martint versenyképessé tegye” – emelte ki.

„A Fernandóval kötött hosszabb távú szerződés 2026-ba kalauzol minket, amikor megkezdjük a Hondával való együttműködést a motorok terén. Bízom benne, hogy még több hihetetlen közös emléket szerzünk és további sikereket érünk el együtt” – zárta gondolatát.

Fernando Alonso (Fotó: Aston Martin)
Borítókép: Fernando Alonso (Fotó: XPB)

További tartalmak