Musorujsag
Élő Eredmények

Újra eladó a Red Bull kisebb csapata?

Újra eladó a Red Bull kisebb csapata?

oe24
Ismét felütötték fejüket a Red Bull második számú csapatának eladásával kapcsolatos híresztelések, melyeknek a tanácsadó, Helmut Marko legutóbbi reakciója jó eséllyel nem szab gátat.

A korábbi tulajdonos, Dietrich Mateschitz halála után jó ideig kérdéses volt az akkor Alpha Tauri néven szereplő alakulat jövője, az új vezetőség ugyanis mérlegelte, megéri-e fenntartani két istállót, vagy kifizetődőbb volna túladni az egyiken – értelemszerűen nem a bajnoki címeket sorra nyerő Red Bull-istállón.

Végül a jelenlegi szisztéma fenntartása mellett döntöttek és a hírek szerint több komoly ajánlatot is visszautasítottak (állítólag volt olyan, aki 1 milliárd dollárt is hajlandó lett volna kifizetni a csapatért). Az alakulat végül idén új arculatot is kapott.

Jelenleg Visa Cash App RB néven futnak, miközben az anyacsapattal is szorosabbra fűzték technikai együttműködésüket (ez valamint az, hogy egy cég birtokolja mindkét gárdát, az év elején gyakran emlegetett téma volt, miután a riválisok, főleg a McLaren ügyvezetője, Zak Brown kritikával illette a megoldást).

Ünnepel az RB-csapat (Fotó: Red Bull/Getty)

Úgy tűnik tehát, hogy az eladás nem téma, a Red Bull csapatvezetőjének, Christian Hornernek a botránya, valamint a házon belüli hatalmi harcokról szóló találgatások közepette viszont ismét elkezdtek arról találgatni, hogy a „kisebbik bikás istálló” sorsa ismét bizonytalanná vált.

Tény, az anyacég most jól kereshet az eladással, hiszen a Forma–1-es alakulatok értéke az utóbbi években megnőtt köszönhetően annak, hogy a sportág népszerűsége is kilőtt (főleg a fontos piacnak számító Egyesült Államokban). A témáról az osztrák oe24 a Red Bull tanácsadójánál, Helmut Markónál is érdeklődtek.

A rutinos szakember nyilatkozata pedig nem biztos, hogy el fogja csendesíteni a pletykákat, Marko ugyanis nem cáfolt egyértelműen. „Sok érdekelt fél van, de ez végső soron a részvényesek döntése lesz. Magas az ára egy F1-es csapatnak. Még semmi sem dőlt el” – mondta.

Helmut Marko (Fotó: Red Bull/Getty)
Borítókép: Daniel Ricciardo (Fotó: XPB)

További tartalmak